Στο Λος Άντζελες το 1949, ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο.

Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο’Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρούμπεν Φλάισερ, η ταινία «Οι Διώκτες του Εγκλήματος» αποτελεί μια κομψή διήγηση των γεγονότων που αφορούσαν στις προσπάθειες του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες να ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης του, ανατρέποντας έναν από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους όλων των εποχών.

Πρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι για Oscar Τζος Μπρόλιν («Milk», «True Grit») και Ράιαν Γκόσλινγκ («Half Nelson», «Drive») και ο βραβευμένος με Oscar Σον Πεν («Milk», «Mystic River») στον ρόλο του Μίκι Κόεν. Δίπλα τους θα απολαύσουμε τον υποψήφιο για Oscar Νικ Νόλτε («Warrior», «Affliction»), την Έμα Στόουν, τον Άντονι Μάκι, τον Τζιοβάνι Ρίμπιζι, τον Μάικλ Πένια, τον Ρόμπερτ Πάτρικ και την Μιρέιγ Ένος. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολ Λίμπερμαν, και φέρει την υπογραφή του Γουίλ Μπιλ.

Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Ιανουαρίου.