Με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες να κάνουν επίσημη πρεμιέρα σήμερα, η κινηματογραφική ατζέντα της εβδομάδας τα έχει όλα.

Ο Κριντ επιστρέφει για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ενώ ο Ρομπέν των Δασών αναδεικνύεται σε σύγχρονο ήρωα.

Creed 2

Αμερικάνικο δράμα αθλητικού περιεχομένου, 130’

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κέιπλ Τζ.

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Φλόριαν Μουντεάνου, Γουντ Χάρις, Φιλίσια Ρασάντ, Άντριου Γαρντ,

Μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε η πρώτη ταινία –αυτή που χάρισε στον Σιλβέστερ Σταλόνε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου αλλά και μία Χρυσή Σφαίρα– η ιστορία του Άντονι Κριντ, επιστρέφει στις μεγάλες οθόνες. Σε σενάριο που συνυπογράφουν οι Σιλβέστερ Σταλόνε και Τζούελ Τέιλορ και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Στίβεν Κέιπλ Τζ., ο πρωταγωνιστής καλείται να ισορροπήσει την ζωή του εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπονήσεων.

Μια νέα «δοκιμασία», ωστόσο, συναντάται στο δρόμο του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ζωή του: να βρεθεί απέναντι από τον γιο του ανθρώπου που στέρησε την ζωή στον πατέρα του –του αξέχαστου χαρακτήρα του Ντράγκο, που άφησε το σημάδι του στο Ρόκι ΙV ως απίθανος κακός. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του, για ακόμη μία φορά, αντιμετωπίζοντας από κοινού το παρελθόν, το οποίο ξυπνά στις μνήμες και των δύο.

Πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης και από τις δύο πλευρές, καθώς ο Ντράγκο προσπαθεί μέσω του γιου του να πάρει το αίμα του πίσω για την ήττα από τον Ρόκι περίπου πριν 30 χρόνια, ενώ ο Κρίντ θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του από τον Ντράγκο.

Ρομπέν των Δασών

Αμερικάνικο θρίλερ, 116’

Σκηνοθεσία: Ότο Μπάθουρστ

Πρωταγωνιστούν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τζέιμι Ντόρναν

Η νέα εκδοχή του Ρομπέν των Δασών επανασυστήνει στο κοινό τον εμβληματικό παράνομο ως τον σκοτεινό, δυνατό ήρωα μιας πόλης που, όπως φαίνεται, τον έχει απόλυτη ανάγκη. Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έγκερτον), είναι ένας σύγχρονος ήρωας, που σε συνεργασία με τον μέχρι πρότινος αντίπαλό του διοικητή Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ) ξεκινούν μια εξέγερση εναντίον του διεφθαρμένου αγγλικού στέμματος.

Σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και μιας ιστορία ενός κλασικού και διαχρονικού έρωτα συνθέτουν την συναρπαστική περιπέτεια, την παραγωγή της οποίας υπογράφει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Μαρλίνα, η δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις

Κοινωνικό δράμα συμπαραγωγής Ινδονησίας, Γαλλίας, Μαλαισίας, Ταϊλάνδης, 93’

Σκηνοθεσία: Μούλι Σουρία

Πρωταγωνιστούν: Μάρσα Τίμοθι, Ντέα Πανέντρα, Έγκι Φέντλι, Γιόγκα Πρατάμα

Η ταινία της Μούλι Σουρία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ινδονησίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019. Με την γυναικεία χειραφέτηση να αποτελεί και το σημαντικότερο μήνυμα της ταινίας, η Μαρλίνα είναι μία γυναίκα που εν μία νυκτί καλείται να υπερασπιστεί τους κόπους μιας ζωής.

Σε μια ερημική τοποθεσία ενός νησιού στην Ινδονησία, λοιπόν, η νεαρή χήρα δέχεται επίθεση από μία συμμορία που εισβάλει στο σπίτι της κλέβοντας τα ζώα της και αναγκάζοντάς την να τους προσφέρει κάθε είδους «υπηρεσίες».

Η Μαρλίνα, ωστόσο, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αντεπιτίθεται στα μέλη της συμμορίας, δηλητηριάζει κάποια από αυτά, ενώ αποκεφαλίζει τον αρχηγό τους. Ακολουθεί ένα ταξίδι προς τη χειραφέτηση, την εκδίκηση και την εξιλέωση. Ένα ταξίδι μεγάλο και όχι εύκολο, καθώς το φάντασμα του ακέφαλου θύματος επιστρέφει.

Ευτυχισμένος Όσκαρ

Δράμα γαλλικής παραγωγής, 105’

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Έβερετ

Πρωταγωνιστούν: Ρούπερτ Έβερετ, Κόλιν Φερθ, Έμιλυ Γουάτσον, Κόλιν Μόργκαν

Η ταινία του Ρούπερτ Έβερετ πραγματεύεται την ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ (Ρούπερτ Έβερετ), ο οποίος περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του σε ένα φθηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι. Εκεί, εικόνες από το παρελθόν ζωντανεύουν και μεταφέρουν κοινό και πρωταγωνιστές σε άλλες εποχές.

Με τον θάνατο να παραμονεύει ο Όσκαρ αναλογίζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να τα ξαναβρεί με την σύζυγό του Κόνστανς (Έμιλυ Γουάτσον), την ολέθρια ερωτική του σχέση με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας (Κόλιν Μόργκαν) καθώς και την αφοσίωση του Ρόμπυ Ρος (Έντουιν Τόμας).

Σιωπηλή Επανάσταση (The Silent Revolution)

Ιστορικό δράμα γερμανικής παραγωγής, 111’

Σκηνοθεσία: Λαρς Κράουμε

Πρωταγωνιστούν: Γιόνας Ντάσλερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Τομ Γκράμενζ

Μία ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα αλλά και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1965, έξι μαθητές αποφασίζουν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η ταινία κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Goethe-Institut.

Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις (The Possession of Hannah Grace)

Αμερικάνικη ταινία τρόμου, 98’

Σκηνοθεσία: Ντάιντερικ Βαν Ρούιζεν

Πρωταγωνιστούν: Σέι Μίτσελ, Γκρέι Ντέιμον, Κίρμπι Τζόνσον, Στάνα Κάτιτς

Μια νεαρή κοπέλα χάνει την ζωή της όταν ο εξορκισμός στον οποίο υπόκειται δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά από αρκετούς μήνες μία γυναίκα που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια ενός νεκροτομείου, η Μέγκαν Ριντ, παραλαμβάνει μια παραμορφωμένη σορό. Από εκείνη τη στιγμή, η Μέγκαν αρχίζει να έχει κάποια τρομακτικά οράματα, κάτι που την κάνει να συμπεράνει ότι η συγκεκριμένη σορός είναι στοιχειωμένη από μια σκοτεινή δύναμη.

Ο Δρόμος μας

Ντοκιμαντέρ, 100’

Σκηνοθεσία: Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λίλα Καφαντάρη

Το ντοκιμαντέρ αφορά στα 100 χρόνια της ιστορίας του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του στον Πειραιά το 1918 μέχρι σήμερα. Πλάνα αρχείου, διηγήσεις αλλά και «πρόζα» από διάφορους σύγχρονους ηθοποιούς ζωντανεύουν τις ηγετικές προσωπικότητες του ΚΚΕ (Ζαχαριάδης, Μπελογιάννης, Πλουμπίδης κ.α.), σημαντικά πρόσωπα όπως ο Μάνος Κατράκης, αλλά και ιδιαίτερες στιγμές του κόμματος όπως ο Μάης του ’36 κ.α.