Στο Μπόλιγουντ κυκλοφόρησε η ταινία «Bawaal» που αφηγείται τα προβλήματα των σύγχρονων σχέσεων και δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο που το κάνει, επειδή κατηγορείται πως ευτελίζει το Ολοκαύτωμα.

Η ομάδα Εβραϊκών δικαιωμάτων ζήτησε την απομάκρυνσή της από τις πλατφόρμες και επικαλέστηκε διάφορους διαλόγους πρωταγωνιστών, που υπάρχουν τόσο στο έργο, όσο και στο trailer που κυκλοφορεί.

«Είμαστε όλοι λίγο σαν τον Χίτλερ, έτσι δεν είναι;», λέει ο πρωταγωνιστής και προσθέτει πως «δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε. Και θέλουμε αυτό που έχουν οι άλλοι».

Μάλιστα, σε κάποια άλλη σκηνή αναφέρει πως «κάθε σχέση περνάει από το δικό της Άουσβιτς», σύμφωνα με το CNN.

Επίσης, το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει πως στην ταινία περιλαμβάνεται μια σκηνή με τους βασικούς χαρακτήρες Kapoor και Dhawan να είναι παγιδευμένοι σε έναν θάλαμο αερίων, ενώ χρησιμοποιεί το σλόγκαν «κάθε ιστορία αγάπης έχει τον δικό της πόλεμο».

Ο αναπληρωτής πρύτανης του SWC και διευθυντής της Παγκόσμιας Κοινωνικής Δράσης, ραβίνος Abraham Cooper, δήλωσε πως «το Άουσβιτς δεν είναι μια μεταφορά. Είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητας του ανθρώπου για το κακό».

Ακόμη, το Κέντρο Simon Wiesenthal (SWC) κάλεσε την Τρίτη 25 Ιουλίου το Amazon Prime να αφαιρέσει την ταινία «Bawaal» από την πλατφόρμα του, λόγω της «εξωφρενικής κατάχρησης του ναζιστικού Ολοκαυτώματος ως μέσο πλοκής».

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της ταινίας Nitesh Tiwari υποστήριξε το έργο του, αναφέροντας πως «δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση. Ποτέ δεν θα ήταν πρόθεσή μου να είμαι αναίσθητος».