Είτε επιστρέψατε από τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε περιμένετε πώς και πώς να φύγετε από το κλεινόν άστυ τα στέκια που ακολουθούν έχουν κάτι από καλοκαίρι.

Παραδοσιακές ταβέρνες με αυλές ή σε γραφικούς πεζόδρομους, μπαρ με εξωτική διακόσμηση και all day με διάθεση που ταξιδεύει, το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να σας θυμίσει κάτι από διακοπές!

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s και θυμίζει σίγουρα καλοκαιρινές διακοπές. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός, ταβέρνα στα Πετράλωνα

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Diego Athens

Το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Το στέκι του Ηλία

το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης (νο 7), ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.