Η παραγωγή της δεύτερης σεζόν της σειράς «House of the Dragon» βρίσκεται υπό εξέλιξη. Η κινηματογράφηση των οκτώ επεισοδίων της σεζόν ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων.

Όπως γράφει το Lordoftheseries.gr ο δημιουργός της σειράς, Ράιαν Κόντελ, εργάζεται ως παραγωγός χωρίς συμμετοχή στη συγγραφή, και αν χρειαστεί κάποια επαναληπτική λήψη ή αναγραφή, αυτό θα γίνει μετά την απεργία, σύμφωνα με την Φραντσέσκα Όρσι, την επικεφαλής του τμήματος δράματος στο HBO.

Η Όρσι μίλησε για τη δεύτερη σεζόν της σειράς φαντασίας σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για τέσσερις σεζόν, αλλά η δημοφιλής σειρά μπορεί να συνεχιστεί πέραν αυτού.

Σύμφωνα με το Deadline, η Όρσι αναφέρθηκε στο μέλλον της σειράς ως εξής:

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και εξακολουθεί να συζητείται. Μάλιστα ο Μάρτιν και ο Κόνντελ θα συναντηθούν μετά την απεργία των σεναριογράφων για να καθορίσουν το σημείο στο οποίο θα ολοκληρωθεί η ίδια η σειρά. Για το αν θα είναι τέσσερις season, το μόνο που μπορώ να πω από την θέση μου είναι πως δεν θα είναι σίγουρα λιγότερες. Μπορεί όμως να είναι και περισσότερες. Θα δούμε.

Όσον αφορά τη δεύτερη σεζόν, θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, δηλαδή δύο λιγότερα από την πρώτη σεζόν. Η μείωση αυτή συνδέεται με τις ανάγκες της ιστορίας, όπως αναφέρει η Όρσι.

Αναφέρει τα εξής για τη συντομότερη σεζόν:

Υπήρχε αμφιβολία σχετικά με τον αφηγηματικό τόνο της δεύτερης σεζόν. Εργαζόμασταν πάνω σε αυτό με τον Ράιαν Κόνντελ και την παραγωγό Sara Hess και κάποια στιγμή καταλήξαμε σε μια κατάσταση αδράνειας στην αφήγηση της μέσης της σεζόν. Έτσι, αισθανθήκαμε ότι ήταν πολύ πιο συμπυκνωμένο και πιο επείγον το συναισθηματικό τόξο των χαρακτήρων μας αν συμπιέζαμε τη σεζόν. Και αυτό επηρέασε επίσης τον τρόπο που θα ξεκινούσαμε και την τρίτη σεζόν.