Χριστουγεννιάτικο δώρο ή Χριστουγεννιάτικη «προδοσία»; Σίγουρα το 2ο!

Σύμφωνα με την ομάδα του Lordoftheseries.gr το Netflix μας «πρόδωσε» με το Treason/Προδοσία (5 επεισόδια-45 λεπτά), τη νέα mini κατασκοπευτική σειρά του με πρωταγωνιστές τον Charlie Cox και την Olga Kurylenko. Το «λαμπερό» εκ πρώτης όψεως project του Netflix υπογράφει ο Matt Charman, σεναριογράφος του επίσης κατασκοπικού Bridge of Spies, που μάλιστα του έδωσε υποψηφιότητα Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Το Treason ακολουθεί τον Adam Lawrence (Charlie Cox), το νούμερο 2 της MI6, πίσω από τον επικεφαλής Martin Angelis (Ciarán Hinds). Γρήγορα, τα πάντα θα ανατραπούν μετά από μία απόπειρα δολοφονίας κατά του Angelis, μία εξέλιξη που θα «αναβαθμίσει» αυτόματα τον Adam σε μία θέση γεμάτη κινδύνους.

Σύντομα, το κατασκοπευτικό του παρελθόν θα τον επισκεφτεί και συγκεκριμένα η Kara (Olga Kurylenko), η οποία θέλει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Από την άλλη, η σύζυγος του Adam, Maddy (Oona Chaplin) και τα 2 τους παιδιά, θα αντιληφθούν τι μπλεξίματα τους περιμένουν.

Ένα κατασκοπευτικό και θανάσιμο «παιχνίδι» έχει ήδη ξεκινήσει και δεν αφορά μόνο τον Adam και το παρελθόν του, αλλά και τις Αγγλικές εκλογές που πλησιάζουν.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε αρκετά καλά αλλά η συνέχεια ήταν μετριότατη έως και τραγική! Οι σεναριακές ευκολίες ήταν μπόλικες και η ιστορία «έμπαζε» από παντού. Τα υπόλοιπα κομμάτι της σειράς και ειδικά οι ερμηνείες “συμπαρασύρθηκαν” από το κακό σενάριο, οπότε οι ερμηνευτικές ικανότητες του Charlie Cox και της Olga Kurylenko κυρίως δεν αναδείχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Το Treason μπορεί να λάμπει σαν χρυσός από μακριά, αλλά αν το παρακολουθήσεις από κοντά είναι μία μέτρια προς κακή σειρά!