Το MTV προσπάθησε να μεταφέρει τηλεοπτικά το γνωστό slasher, Scream, με τη νέα ανθολογική σειρά, να εισάγει νέους χαρακτήρες αλλά και τοποθεσίες. Οι δύο πρώτες σεζόν διατηρούν το ίδιο καστ ενώ η 3η σεζόν με τίτλο Scream: Resurrection είχε εντελώς διαφορετικό καστ και υπόθεση.

Η 1η και 2η σεζόν διαδραματίζονται στην μικρή πόλη του Lakewood, στην οποία μία σειρά φόνων, οι οποίοι συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν της περιοχής, αρχίζουν και αναστατώνουν την τοπική κοινωνία. Οι ομοιότητες των θανάτων του τώρα με τους φρικτούς φόνους που συνέβησαν χρόνια πριν, αρχίζουν και βάζουν σε σκέψεις τους κατοίκους της περιοχής για το αν ο Brandon James, o αρχικός δολοφόνος, ο οποίος θεωρείτο νεκρός, βρίσκεται πίσω από τους φόνους ή αν υπάρχει κάποιος δολοφόνος που προσπαθεί να τον μιμηθεί.

Στο επίκεντρο αυτών των γεγονότων βρίσκεται η Emma Duval, την οποία ακολουθεί ο δολοφόνος. H Emma μαζί με τους φίλους της, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Lakewood αλλά και την ταυτότητα του δολοφόνου που κρύβεται πίσω από την μάσκα.

Παρόλο που η σειρά μας προσφέρει ορισμένους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τους οποίους έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα καθώς ανακαλύπτουμε τα μυστικά τους, η σειρά προσωπικά με απογοήτευσε σεναριακά.

Υπήρχαν ορισμένες καλές αναφορές στο franchise των ταινιών αλλά θεωρώ ότι έγινε πρόχειρη δουλειά με το σενάριο καθώς αρκέστηκαν στην φόρμουλα των ταινιών όσον αφορά και τους δολοφόνους. Κάτι άλλο το οποίο με απογοήτευσε με την σειρά είναι ότι υπήρχαν μέρης της, τα οποία μου θύμιζαν περισσότερο νεανική δραματική σειρά τύπου Riverdale παρά slasher.

Παρά αυτά τα αρνητικά όσον αφορά το σενάριο, η σειρά καταφέρνει να κρατήσει το μυστηρίο για το ποιος είναι ο δολοφόνος, παρά το γεγονός ότι ίσως να είναι αρκετά προβλέψιμο ποιος κρύβεται πίσω από την μάσκα.

Scream: Resurrection

Τρία χρόνια μετά το τέλος της 2ης σεζόν, η σειρά επέστρεψε μέσα από άλλο δίκτυο, το VH1 με καινούργιο καστ και παραγωγούς. Η σειρά επικεντρώνεται στον Deion, ο οποίος 8 χρόνια μετά την δολοφόνια του αδερφού του, δυσκολεύεται να ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό τραύμα. Όταν μία μέρα ο Deion, η κοπέλα του Liv και ένα γκρουπ μαθητών τους οποίους γνωρίζουν κατά την διάρκεια μία τιμωρίας δέχονται επίθεση από ένα μασκοφόρο δολοφόνο, αρχίζουν και συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος προσπαθεί να ξεσκεπάσει τα μυστικά τους.

Παρόλο που η σεζόν κινείται στο ίδιο επίπεδο σεναριακά, οι χαρακτήρες θα έλεγα είναι πιο συμπαθητικοί σε σχέση με το καστ των 2 πρώτων σεζόν αλλά το σενάριο είναι αρκετά πιο αδύναμο. Σίγουρα η επιστροφή της αρχικής μάσκας που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες ήταν κάτι ευχάριστο σε αντίθεση με την μάσκα που είδαμε στις 2 πρώτες σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Στο σύνολο της, η τηλεοπτική μεταφορά του Scream απογοητεύει και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει το αρχικό υλικό, παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Υπάρχουν ορισμένες καλές στιγμές στις πρώτες 2 σεζόν αλλά η σειρά θα έπρεπε να τελειώσει εκεί, χωρίς την επιστροφή της με την 3η σεζόν η οποία απογοήτευσε ακόμη πιο πολύ.

Αν ψάχνετε για slasher σειρά να δείτε δεν προτείνεται, καθώς στο μεγαλύτερο της μέρος είναι teen drama (σε περίπτωση που θέλετε slasher σειρά, τσεκάρετε το Slasher). Aν πάλι είστε λάτρεις των teen dramas με αρκετό μύστηριο, μπορείτε να την δείτε άνετα και θα σας αφήσει ικανοποιημένους.