Ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ Τέναντ υποδύεται τον πλούσιο και εκκεντρικό Φιλέα Φογκ, τον κεντρικό χαρακτήρα του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες», που γίνεται σειρά για το τηλεοπτικό δίκτυο PBS των Η.Π.Α.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε και το τρέιλερ του νέου σίριαλ, το οποίο είναι πολυαναμενόμενο καθώς προκαλεί ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστούν οι περιπέτειες του Φιλέα Φογκ που τόσο πολύ αγαπήθηκαν μέσα από το βιβλίο. Επιπλέον, η παραγωγή είναι ακριβή και υπόσχεται πως θα… ταξιδέψει το θεατή.

Ο Ντέιβιντ Τέναντ, είναι από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στη Μεγάλη Βρετανία, στο παρελθόν έλαβε μέρος στο franchise του Harry Potter υποδυόμενος τον Μπάρτι Κράουτς, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο Doctor Who από την ομώνυμη πετυχημένη σειρά, ενώ πιο πρόσφατα συμμετείχε και στο πρότζεκτ Jessica Jones.

Στο τρέιλερ, εμφανίζεται ο Φογκ καθώς συστήνεται στη συνοδό του, Αμπιγκέιλ Φιξ, την οποία υποδύεται η Λεόνι Μπένες. Η Φιξ συνοδεύει τον Φογκ στο ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο σε μόλις 80 ημέρες. Το τρέιλερ παρουσιάζει μερικές από τις ατυχίες καθώς ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη και είναι αντιμέτωποι με ένα ευρύ φάσμα επικίνδυνων σεναρίων.

Η τηλεοπτική σειρά είναι προσαρμογή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν. Με επίκεντρο τον Φιλέα Φογκ, η ιστορία αρχίζει από τη Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου ο πρωταγωνιστής περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Ο Φογκ στοιχηματίζει για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου 2022.