Αν μέχρι πρότινος δεν είχατε κανέναν λόγο να επισκεφτείτε τα Καμίνια, τώρα σας δίνουμε τρεις. Τρεις γευστικές διευθύνσεις που αποτελούν πραγματική αφορμή για να βρεθείτε εδώ. Ένα οικογενειακό οινομαγειρείο, μία παραδοσιακή ταβέρνα και ένα φιλικό μεζεδοπωλείο συγκαταλέγονται στις τοπ επιλογές στο γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Καπηλειό Ο Ζάχος

Καπηλειό Ο Ζάχος

Εδώ η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, και μάλιστα στα καλύτερά της. Γι’ αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη για να μην βρεθείτε στα Καμίνια, τελικά, χωρίς λόγο. Η παραδοσιακή ταβέρνα Καπηλειό ο Ζάχος (Κομοτηνής 37), σερβίρει γενναίες μερίδες, τόσο με βασική ύλη το ψάρι όσο και το κρέας. Όλες οι επιλογές συνοδεύονται ιδανικά από βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο, αναδεικνύοντας το Ζάχο σε στέκι της παρέας. Φημίζεται ιδιαιτέρως για το αριστοτεχνικό τηγάνι και ψήσιμό του.

Μπούσουλας

Μεζεδοπωλείο Μπούσουλας

Στεργιανοί και θαλασσινοί μεζέδες με μυκονιάτικο αέρα (ο ιδιοκτήτης κατάγεται από το νησί των Ανέμων) παρελαύνουν στα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου, εμπνευσμένοι φυσικά από το διάσημο νησί των Κυκλάδων. Η value for money φιλοσοφία του στα συν, με το φαγητό να χαρακτηρίζεται τίμιο και προσεγμένο και η ατμόσφαιρα άκρως φιλική. Όπως αρμόζει, άλλωστε, σε ένα μεζεδοπωλείο που μετατρέπεται σε στέκι της παρέας.

Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή

Για να βρεθείς εδώ θα πρέπει να έρθεις συστημένος, καθώς βρίσκεται σχεδόν κρυμμένο σε ένα στενάκι στα Καμίνια. Η κουζίνα του ανταποκρίνεται στη φήμη του, γι’ αυτό και αποτελεί λόγο για να βρεθεί κανείς στην περιοχή. Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά.

Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας.