Αν είσαι μεταξύ των εκατομμυρίων φαν του anime, τότε σημείωσε στην ατζέντα σου μία ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2021.

Είναι η επίσημη μέρα κυκλοφορίας της νέας σειράς του Netflix που κάνει ήδη πάταγο.

Τι είναι το Trese: Η Ντετέκτιβ του Υπερφυσικού

Η ολοκαίνουρια σειρά από τις Φιλιππίνες αφηγείται την ιστορία της ντετέκτιβ Αλεξάντρα Τρέσε (με τη φωνή της Σέι Μίτσελ), μιας γυναίκας που λειτουργεί ως μεσάζοντας ανάμεσα σε δύο κόσμους: των ανθρώπων και των σκοτεινών δυνάμεων που καραδοκούν στον Κάτω Κόσμο.

Μόνο που τώρα τα μεταφυσικά πλάσματα διψούν για ανθρώπινο αίμα και τίποτα προφανώς δεν πρόκειται να τα σταματήσει. Εκτός κι αν η Αλεξάντρα γίνει η δύναμη πυρός που θα σώσει την ανθρωπότητα, αν δεν υποκύψει τουλάχιστον στο βάρος της ασύμμετρης ευθύνης.

«Στη Μανίλα, όπου σκοτεινές μεταφυσικές δυνάμεις πλημμυρίζουν τον εγκληματικό υπόκοσμο, η Αλεξάντρα Τρέσε πρέπει να διατηρήσει την ειρήνη – αλλά προμηνύεται καταιγίδα», γράφει το Netflix στην επίσημη σύνοψη της σειράς.

Μεταφύσικο anime τρόμου από τις Φιλιππίνες είναι το Τρέσε, που βασίζεται στο πολυβραβευμένο φιλιππινέζικο κόμικ τρόμου των Μπατζέτ Ταν και Κάτζο Μπαλντίσιμο.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή του μεταφυσικού τρόμου, με έντονα τα στοιχεία του αστυνομικού, που πατάει γερά πάνω στην πλούσια μεταφυσική παράδοση των Φιλιππίνων.