Όταν πρόκειται για τον κολοσσό της Ντίσνεϊ θα πίστευε κανείς ότι όλα είναι εφικτά. Με κάποιες από τις κλασικές παιδικές της ταινίες να έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και αμφισβήτηση από το κοινό, όπως η σκηνή στο Βασιλιά των Λιονταριών που ο Σκαρ σχεδιάζει τη δολοφονία του αδερφού του προκειμένου να γίνει ο ίδιος ο βασιλιάς, ο κυνηγός που ετοιμάζεται να μαχαιρώσει την Χιονάτη ή η κάμπια που καπνίζει στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η εταιρεία έχει θέσει αρκετούς αυστηρούς περιορισμούς έκτοτε για τη δημιουργία και την παραγωγή των ταινιών της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Reader’ s Digest και όσα έχει αποκαλύψει ο διευθυντής της ταινίας «Ο Δράκος του Πιτ», David Lowery, σε μια συνέντευξή του στο Ain’t It Cool News, «Όταν υπογράφεις συμβόλαιο με τη Ντίσνεϊ, τα τρία πράγματα που λέει ότι δεν μπορεί να έχει η ταινία σου είναι αποκεφαλισμοί, βασανιστήρια ή κάπνισμα».

Μάλιστα, ο τελευταίος κανόνας του καπνίσματος επιβλήθηκε μόλις το 2015 όταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Company, Μπομπ Ίγκερ, απαγόρευσε το κάπνισμα σε οποιαδήποτε ταινία της Ντίσνεϊ.

Οι μόνες εξαιρέσεις είναι ταινίες με βαθμολογία R (από τη λέξη restricted -απαγορευμένη-, τις οποίες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ανήλικοι κάτω των 17 χωρίς συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα) και οποιεσδήποτε σκηνές στις οποίες το κάπνισμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ιστορικής ακρίβειας.