To Bodyguard (Ιδιωτική Προστασία ο ελληνικός τίτλος) ήταν μια τρομακτική επιτυχία του Netflix το 2018, έκτοτε όμως η τύχη της σειράς αγνοείται.

Τι γίνεται λοιπόν με το ανατρεπτικό πολιτικό θρίλερ που ήταν υποψήφιο στις Χρυσές Σφαίρες και χάρισε στον Ρίτσαρντ Μάντεν το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού; Θα επιστρέψει ποτέ;

Η σειρά παρακολουθούσε τον αρχιφύλακα Ντέιβιντ Μπαντ (Ρίτσαρντ Μάντεν), που αναλαμβάνει την ασφάλεια της υπουργού Εσωτερικών της Αγγλίας, Τζούλια Μόνταγκιου (Κίλι Χοζ).

Κι ενώ ο βετεράνος αστυνομικός διαφωνεί σε όλα με την πολιτική της, πρέπει να την κρατήσει ζωντανή με κάθε κόστος.

Το φινάλε της πρώτης σεζόν είδαν 17 εκατ. τηλεθεατές στην Αγγλία, όταν προβλήθηκε στο BBC One, και τρελά νούμερα τηλεθέασης σημείωσε επίσης και στην πλατφόρμα του Netflix.

Το μέλλον της σειράς παραμένει ωστόσο σωστό μυστήριο. Το Netflix δεν την έχει ανανεώσει, ούτε όμως την ακύρωσε.

Όλοι ποντάρουν στον δημιουργό Τζεντ Μερκιούριο, ο οποίος κρατά ενδεχομένως το κλειδί του δράματος. Ο Μερκιούριο έγραψε μια νέα σειρά μετά το Bodyguard (Line of Duty) και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη συγγραφή του δεύτερου κύκλου της Ιδιωτικής Προστασίας.

Ο Σάιμον Χιθ, παραγωγός και των δύο σειρών του Μερκούριο, έριξε λάδι στη φωτιά τον Μάρτιο, όταν μιλώντας στη βρετανική Metro δήλωσε «σχεδόν σίγουρος» πως θα δούμε δεύτερη σεζόν του Bodyguard.

BBC και Netflix δεν έχουν ανοίξει ωστόσο τα χαρτιά τους…