Η Γιουν Γιου-τζουνγκ (Youn Yuh-jung) από τη Νότια Κορέα κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Minari» του Λι Άιζακ Τσανγκ. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας έκανε το κοινό να χαλαρώσει σε μια βραδιά που όλοι ήταν σφιγμένοι και οι περισσότεροι νικητές είχαν αναλωθεί σε τετριμμένα λόγια.

Η Γιουν ήταν η πρώτη νοτιοκορεάτισα ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ, και ειδικά μάλιστα μια χρονιά μετά το «Parasite», όταν η ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο θριάμβευσε κερδίζοντας 4 Όσκαρ αλλά δίχως κανένας ηθοποιός του καστ να προτείνεται στις ερμηνευτικές κατηγορίες- κάτι για το οποίο η Ακαδημία κατακρίθηκε έντονα.

Η 74χρονη σκόρπισε γέλια όταν απευθύνθηκε στον Μπραντ Πιτ λέγοντας: «Επιτέλους σε γνωρίζω! Που ήσουν όταν κάναμε γυρίσματα στην Τούλσα;»

Η 74χρονη Γιουν Γιου-τζουνγκ (Youn Yuh-jung) από τη Νότια Κορέα κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Minari» του Λι Άιζακ Τσανγκ. Πρόκειται για την πρώτη ηθοποιό από την Ν. Κορέα που κατακτά Όσκαρ ερμηνείας.

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ δήλωσε: «Είμαι από την Κορέα. Κανείς (σ.σ. στην τελετή) δεν ξέρει πως να προφέρει το όνομά μου, αλλά απόψε σας συγχωρώ όλους. Πάντα παρακολουθούσα τα Όσκαρ από την τηλεόραση. Το ότι είμαι εδώ και παίρνω βραβείο, απλά δεν το πιστεύω! Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όλη την οικογένεια της ταινίας, αλλά περισσότερο τον Λι Άιζακ Τσανγκ, γιατί χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ απόψε. Δεν πιστεύω στον ανταγωνισμό – πώς να ανταγωνιστώ την Γκλεν Κλόουζ; Όλες μας είμαστε νικήτριες, απλά σήμερα είχα περισσότερη τύχη. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον πρώτο μου σκηνοθέτη. Πιστεύω θα ήταν πολύ περήφανος αν ήταν ακόμα ζωντανός».

Τέλος, απευθυνόμενη στους γιους της είπε την επική ατάκα: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα για την σκληρή δουλειά της μανούλας».