Ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Βρετανίας κατά τη διάρκεια των ’60s που στην εμφάνισή της συνόψισε όλη τη βρετανική, θηλυκή γοητεία και κομψότητα. Ο λόγος για την Patricia Anne Boyd, μοντέλο και φωτογράφο η οποία αποτέλεσε τη μούσα δύο εκ των διασημότερων μουσικών δημιουργών της εποχής, και όχι μόνο, εμπνέοντάς τους για τη συγγραφή κάποιων εκ των δημοφιλέστερων και πιο εμπορικών τραγουδιών τους.

Το 1966 η Pattie, όπως την αποκαλούσαν, παντρεύτηκε τον Τζορτζ Χάρισον, κιθαρίστα των Μπητλς, βιώνοντας μαζί του την πιο δημοφιλή περίοδο του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος. Παρέμεινε μαζί του για μια δεκαετία -χώρισαν το 1977- και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του συνθέτη για αρκετά από τα τραγούδια που συνέθεσε για το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Εκτός από το «Something», αποτέλεσε τη μούσα του Χάρισον τόσο για την σύνθεση του «I Need You» όσο και του «For You Blue».

Απ’ ό,τι η φαίνεται η Boyd για όποιον άντρα την ερωτεύτηκε και εν συνεχεία επέλεξε ως γυναίκα της ζωή του, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του γι’ αυτήν με το μυστήριο του γάμου, αποτελούσε την προσωπική του μούσα. Η ιστορία, λοιπόν, έμοιαζε να επαναλαμβάνεται και με τον δεύτερο γάμο της, με τον κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή της ροκ και μπλουζ μουσικής σκηνής.

Η Pattie, αφότου χώρισε με τον Χάρισον, μετά από απιστίες και ναρκωτικά που είχαν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη σχέση τους, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε έναν από τους κοντινούς φίλους του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Έρικ Κλάπτον.

Ο Κλάπτον ήταν ερωτευμένος μαζί της εδώ και χρόνια, ακόμη και κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Χάρισον, γράφοντας γι’ αυτήν εκείνη την περίοδο το «Layla» για τη γυναίκα που τόσο πολύ ποθούσε και δεν μπορούσε να έχει.

Μετά το διαζύγιό της με το φίλο του και τη δική του απεξάρτηση από την ηρωίνη, οι δρόμοι τους ξανασυναντήθηκαν και ο έρωτας της ζωής του έγινε γυναίκα του το 1979. Κατά την διάρκεια του γάμου τους η Pattie τον ενέπνευσε για τη δημιουργία του «Wonderful tonight». Η σχέση τους έληξε άδοξα το 1988, ωστόσο η Boyd κατάφερε να γίνει η αφορμή για τρία υπέροχα διαχρονικά τραγούδια, ακόμη κι αν οι σχέσεις της με τους δημιουργούς της δεν είχαν την ίδια κατάληξη.

Τον Αύγουστο του 2007 δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Wonderful Tonight: George Harrison, Eric Clapton and Me», στην οποία συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την περίεργη ζωή των ροκ σταρ- συντρόφων της. Κατά το ντεμπούτο του το βιβλίο της Boyd βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των New York Times με τα βιβλία με τις καλύτερες πωλήσεις.