Για τρία χρόνια και συγκριμένα από το 2017, το Despacito ήταν σταθερά στην κορυφή του Youtube στις προβολές. Αλλά, οι πρωτιές είναι για να καταρρίπτονται κι ένα νέο τραγούδι – έκπληξη ήρθε να διώξει από τον «θρόνο» του το απόλυτα πετυχημένο βίντεο των Πορτορικάνων ποπ σταρ Luis Fonsi και Daddy Yankee.

Και το τραγούδι που πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση είναι το αγαπημένο των μικρών παιδιών σε όλο τον κόσμο, το Baby Shark της νοτιοκορεάτικης Pinkfong. Το βίντεο με το μικρό αγόρι έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 7.040.630.324 προβολές στο YouTube.

Ο αρχικός δημιουργός του Baby Shark παραμένει άγνωστος καθώς πρόκειται για ένα νανούρισμα από παλιά. Ωστόσο, η τεράστια επιτυχία ήρθε με τη βοήθεια του 10χρονου Hope Segoine, ενώ για πρώτη φορά αναρτήθηκε στο YouTube τον Ιούνιο του 2016.

Πρόκειται για ένα remix ενός αμερικανικού τραγουδιού από την εταιρεία παραγωγής με έδρα την Σεούλ, Pinkfong.

Έχει μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατακτήσει και πολλούς ενήλικες στον δρόμο προς την παγκόσμια viral δόξα: η ομάδα μπέιζμπολ Washington Nationals το υιοθέτησε για ύμνο της, μια αμερικανική πόλη το έπαιζε σε λούπα, ενώ μια άλλη, η Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα το χρησιμοποίησε για να αποθαρρύνει τους άστεγους να συγκεντρώνονται σε έναν δημόσιο χώρο.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε και κατά της πανδημίας του κορονοϊού με την παραλλαγή “Πλύνε τα χέρια σου” (“Wash Your Hands”), για να διδάξει στα παιδιά την μεγάλη αξία της προσωπικής υγιεινής.