Αέρας ανανέωσης στο βραβευμένο εστιατόριο Simul gastronomic situ στο Κολωνάκι, που είναι πλέον ανοικτό από το μεσημέρι, εγκαινιάζοντας νέες γαστρονομικές εμπειρίες για τους καλεσμένους του. 

Από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το Simul θα ανοίγει για γεύμα νωρίς το μεσημέρι, με την κουζίνα του να παραμένει ανοικτή έως τα μεσάνυχτα. Το εστιατόριο ανανέωσε το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του, προσθέτοντας ένα νέο μπαρ, νέα ξύλινα πατώματα και ανακαινίζοντας πλήρως μια σάλα.

Γαστρονομικές Εκπλήξεις 

Δύο ελληνικά εμβληματικά προϊόντα θα έχουν την τιμητική τους! Το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και το τυρί. Το Simul είναι ένα από λίγα εστιατόρια στη χώρα που δημιουργεί Olive Oil bar, αποκλειστικά με βραβευμένα ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, επιλεγμένα μέσα από την λίστα του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Από το Olive Oil Bar οι καλεσμένοι θα μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες, ενώ τα λάδια θα μπορούν να τα απολαμβάνουν και στα ωμά πιάτα του καταλόγου.

Επιπλέον, εκλεκτά ελληνικά τυριά, από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα, θα σερβίρονται ανεξάρτητα σε trolley bar, κάνοντας εξαιρετικό pairing με την ανανεωμένη και ιδιαίτερη λίστα κρασιών και spirits του εστιατορίου.

Νέα menu

Η εποχικότητα και η ποιότητα της πρώτης ύλης, η γεύση και η τεχνική είναι πάντα οι πρωταγωνιστές των δύο νέων μενού που ετοίμασε ο chef-patron του Simul Νίκος Θωμάς και θα ξεκινήσουν να σερβίρονται σε λίγες ημέρες. Δύο ανεξάρτητες κάρτες, μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu, με εντελώς διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους, με το Σεφ να μοιράζει το μαγειρικό του πάθος ανάμεσα στα εποχικά υλικά, το ψάρι και το κρέας. Το κρέας του Simul προέρχεται από τις κορυφαίες σε ποιότητα φάρμες της χώρας, ενώ μόνο οι βοδινές κοπές ποικίλουν σε χώρες προέλευσης. Σχεδόν στο σύνολο τους οι προμηθευτές του Simul, είναι μικροί πιστοποιημένοι παραγωγοί, από την Κρήτη εως την Αλεξανδρούπολη.

Το a la carte μενού του Simul για το χειμώνα περιέχει ιδιαίτερα κρύα και ωμά πιάτα όπως “Παρφέ από συκωτάκια πουλερικών», «Ταρτάρ ψαριού ημέρας με αυγοτάραχο» και «Ταρτάρ μόσχου, με μοσχαρίσιο μεδούλι». Φαντασία και βαθιά γεύση και στα ζεστά πιάτα όπως «Μοσχαρίσια γλώσσα με miso», «Hot Dog μπακαλιάρου», βιολογικό χοιρινό από το Κτήμα Βαβουράκη στην Κρήτη, με καμένο λάχανο και μήλο, αλλά και «Καλαρρύτικο αρνάκι με γίγαντες, πιπεριές Φλωρίνης και φέτα». Τα γλυκά του νέου μενού του Simul είναι εντυπωσιακά: «Παστινάκι με πραλίνα φουντούκι και καφέ», «Carrot cake» & «Crème Brulee κακάο με παγωτό τόνκα». Το Degustation menu, που ονομάζεται #bistronomy#, αποτελείται από 8 πιάτα, εντελώς διαφορετικά από τον κατάλογο του a la carte.

To Bar

Το νέο bar του Simul φιλοξενεί πλέον premium ξένα και ελληνικά αποστάγματα και εξαιρετικά signature & classic cocktails όλα ιδανικά για aperitivo και digestive, αλλά και pairing με τα πιάτα των μενού. Η λίστα κρασιών, ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, περιέχοντας όμως και ξένες ετικέτες, του παλαιού και του νέου κόσμου, από εμβληματικές ποικιλίες. Στη νέα wine list υπάρχουν ακόμη φυσικά κρασιά, orange wines αλλά και premium wines που θα πωλούνται σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Στόχος είναι η απόλαυση τους σε άριστο συνδυασμό με τα πιάτα των νέων μενού.

Το Simul 

Η αρχιτεκτονική του Simul αντανακλά την αισθητική των ανθρώπων που το διαχειρίζoνται της Αλεξάνδρας Γασπαρινάτου και του Σεφ Νίκου Θωμά. Τους χώρους διακρίνει η κομψότητα και η φιλοσοφία της κουζίνας, με καθαρές λιτές γραμμές, καμάρες και αδρά πρωτογενή υλικά . Ιδιαίτερες χρήσεις υλικών όπως Μάρμαρο travertino , μεταλλικά στοιχειά στη διακόσμηση, χρήση ισοβενης δρυός στην επίπλωση, ένταση αλλά και κομψότητα, ποικιλία και ισορροπία. Ο φωτισμός του εστιατοριου σε bronze αποχρώσεις εντείνει την σκηνοθετική αρχιτεκτονική του χώρου με τη χρήση πολλαπλών σημείων εστίασης –στάσης. Η μικρή αυλή με το μαραμαρινο δάπεδο και τη μεταλική περγκολα αγκαλιάζει την πρόσοψη του χώρου και δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο μετάβασης. Ζεστό, φιλικό και κομψό, με στοιχεια σύγχρονου σχεδιασμού και συνδυασμό ιδιαίτερων υλικών.

Το Simul gastronomic situ με μια ματιά

Chef-Patron: Νίκος Θωμάς

Στυλ εστιατορίου: Μοντέρνο Μπιστρό

Περιγραφή κουζίνας: Μοντέρνα Ελληνική – Ευρωπαϊκή

Οικοδεσπότες: Νίκος Θωμάς, Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου 

Διεύθυνση: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι

Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 13:00 – 00:00

Κυριακή: Κλειστά

Κρατήσεις:  21 0722 4737

Web: simul.gr

 Facebook