Το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα», που ανεβαίνει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στηρίζεται στο αριστούργημα της Πηνελόπης Δέλτα «Ο Μάγκας».

Η Δέλτα είναι το κεντρικό πρόσωπο, η αφηγήτρια, μα και αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη. Σταματάει, συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή. Κεντρικά πρόσωπα μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας – σαν την δική της. Μέσα από την καθημερινότητά τους, περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός Αγώνας.

Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα – του σκύλου της οικογένειας. Αυτός είναι ο σύντροφος της Πηνελόπης και γι’ αυτό όλα λέγονται με χιούμορ, εξυπνάδα και χωρίς σοβαροφάνεια. Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι – χέρι μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και είναι εποχή να τις ξαναθυμηθούμε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Μάγκας»
Ο «Μάγκας» είναι ίσως το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο για παιδιά. Μεγάλωσε γενιές και γενιές και εξακολουθεί να συγκινεί, γιατί μιλάει για όλες τις μεγάλες ιδέες που δημιούργησαν τον Ελληνικό πολιτισμό. Είναι ένα έργο που απευθύνεται σε νέους όλων των ηλικιών. Η Πηνελόπη Δέλτα και η οικογένεια της – στην οποία τόσα οφείλει η Ελλάδα – ζούσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Παρακολουθούσαν με αγωνία τα γεγονότα στην ακόμα σκλαβωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδα και βοηθούσαν από μακριά. Η άφιξη του Δραγούμη στην Αίγυπτο, έδωσε την έμπνευση στην Πηνελόπη για το βιβλίο.

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, που εμπεριέχει κομμάτια από τον «Μάγκα». Είναι ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα στην συγγραφέα και τον ήρωα της.

Συντελεστές:
Κείμενο: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Β΄ Σκηνοθέτης: Χρήστος Καρχαδάκης
Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού
Σκηνικά – Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου
Φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης

Ηθοποιοί:
Πηνελόπη Δέλτα : Μιμή Ντενίση
Μάγκας: Δημήτρης Μακαλιάς
Στο ρόλο του Βασίλη: Κρατερός Κατσούλης
Στο ρόλο της Γιαγιάς: Όλγα Πολίτου

Σαρδελίδης: Αντρέας Κωνσταντινίδης
Μητέρα: Αναστασία Σκοπελίτη
Πατέρας: Δημήτρης Νικολόπουλος
Μαριγώ: Νατάσσα Φαβιάνου
Μις: Νέλλη Αλκάδη
Αλί / Περικλής: Γιώργος Σκουφής
Σαρδελίδη: Άννα – Μαρία Μπούτνιοκ
Αφράτος: Αντρέας Κωνσταντινίδης
Εύα: Ελευθερία Παρασκευά
Λουκάς: Φίλιππος Ζαρφειάδης
Βρασίδας: Άγγελος Μπέσσας

Παραστάσεις:
Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45  έως τις 24/11/13
 
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 13€, Εξώστης: 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€

Προπώληση εισιτηρίων:
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254 – Ταύρος (Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ PARKING)
Τηλεφωνικά στο 212 2540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
www.theatron254.gr

Και στα καταστήματα Public