Το πιο σημαντικό δώρο για τους αγαπημένους μας είναι αναμφίβολα ο χρόνος που περνάμε μαζί τους. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2019 είναι ακόμα μία ευκαιρία να απολαύσουμε τις γιορτινές ημέρες και να περάσουμε πολύτιμο και δυσεύρετο συνήθως χρόνο με τους οικείους μας, συγγενείς και φίλους.

Κινηματογραφικές προβολές στο Θησείο, άφθονη μουσική στο Σύνταγμα αλλά και αγαπημένα Playmobil είναι μερικές από τις επιλογές.

Christmas Kids Festival στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Για μία ακόμα χρονιά το Christmas Kids Festival, του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, όπως τη «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», εργαστήριο σαπουνόφουσκας και κατασκευής στολιδιών αλλά και face painting. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μουσική στο Σύνταγμα

Πολλοί δήμοι διοργανώνουν αυτές τις ημέρες πλήθος εκδηλώσεων σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει για το Σαββατοκύριακο πολλή μουσική στη σκηνή του Συντάγματος.

Σάββατο: Στις 11:00 παίζει το φημισμένο Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, στις 14:00 οι Jaguar Bombs ενώ στις 18:00 κάνει εμφάνιση ο  international showman Τόνι Σφήνος!

Κυριακή: Στις 11:00 η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών παρουσιάζει μια χριστουγεννιάτικη συναυλία σε ρυθμούς swing, jazz και latin μουσικής και ακολουθούν οι Vanila Swing! Φινάλε για την τελευταία Κυριακή του χρόνου κάνει στις 18.00 η Τάμτα.

Κινηματογράφος στο Θησείο- Athens Open Air Film Festival Xmas Edition

Το Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα» και προσκαλεί σε «ανοιχτές» κινηματογραφικές προβολές με θέα την Ακρόπολη και ελεύθερη είσοδο.

Οι προβολές γίνονται στον  Πεζόδρομο του Θησείου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων, με ώρα έναρξης 18.30.

Για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η προβολή της ταινίας «Ψαλιδοχέρης» και για την Κυριακή η ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ;»

Playmobil στο Εθνικό Ιστορικό Αρχείο

Αν δεν έχετε ακόμα επισκεφθεί την εξαιρετική έκθεση ««Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σίγουρα οι ημέρες των γιορτών είναι μια ευκαιρία να το κάνετε.

Τα αγαπημένα Playmobil απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Το Μουσείο λειτουργεί Τρίτη- Κυριακή 9:00-14:00