Νόστιμοι μεζέδες και παραδοσιακές αλλά και πιο «πειραγμένες» γεύσεις γεμίζουν το τραπέζι της παρέας το Σαββατοκύριακο, το οποίο στρώνεται εκτός σπιτιού.

Αγαπημένες γευστικές διευθύνσεις στην πόλη αποτελούν ιδανική επιλογή για μια έξοδο αλλά και συνεύρεση με την παρέα για ούζα, τσίπουρα και κρασιά γύρω από το τραπέζι.

Βόλτα

Καθαρές γεύσεις συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο. Η Βόλτα είναι ένα από τα πιο τίμια μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, με value for money φιλοσοφία που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Συκώτι με μήλο, καβουρμάς με πουρέ φασολάδας. Στα συν η πρόσχαρη και ευγενική εξυπηρέτηση, από τα σημεία αναφοράς του.

Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Όξο Νου

Το μεγαλείο της κρητικής κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας. Το Όξο Νου (Εμμανουήλ Μπενάκη 63) τιμά ιδιαιτέρως τις παραδόσεις της κρητικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες μόνο από την Μεγαλόνησο. Στα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε το Χανιώτικο μπουρέκι (με χειροποίητο ζυμάρι, κολοκύθι, πατάτα, κρητικά τυρά και δυόσμο), το τσιγαριαστό, τα καλιτσούνια και τα ντολαμδάκια.

Κυβέλη

Μοντέρνο μεζεδοπωλείο στη μικρή Πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, που έχει γίνει στέκι των ντόπιων τόσο για το τίμιο φαγητό του, όσο και για τη φιλική ατμόσφαιρά του. Από τα πιάτα που σίγουρα ξεχωρίζουν η παραδοσιακή φρουτάλια της Άνδρου, οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, η τηγανιά από συκώτι και τα μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου.

Σεϋχέλλες

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 49), με νόστιμους μεζέδες και μαγειρευτά, που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα. Το μενού ανανεώνεται αρκετά συχνά, αναλόγως την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Ωστόσο, από τα πιάτα σημείο αναφοράς του οι περίφημες παπαρδέλες με τον καβουρμά.