Σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας θεάτρου, χορού, μουσικής καλεί τους εφήβους από 12 έως 16 ετών η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων (θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ.), θα συναντήσουν τους συντελεστές τους, θα συζητήσουν μαζί τους για το έργο, θα δουν, θα αισθανθούν, θα καταλάβουν και τελικά θα καταγράψουν με κείμενα και εικόνες τη βιωματική τους εμπειρία δημιουργώντας το δικό τους «free press» της παράστασης.

Στην αρχή οι έφηβοι θα εξερευνήσουν πτυχές της φωτογραφίας θεάτρου, χορού, μουσικής, κλπ. μέσα από παραδείγματα από το ελληνικό και διεθνές στερέωμα και θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής. Στη συνέχεια, θα εκπαιδευτούν στην τέχνη της φωτογραφίας και της συγγραφής κειμένου και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός περιοδικού, από τη σύλληψη μέχρι την παραγωγή του.

Η διαδικασία προσέγγισης στη δημοσιογραφική έρευνα, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία με πιο ουσιαστικό και πρωτότυπο τρόπο θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εξελίξουν πιθανές δεξιότητές τους.

H επικοινωνία της κάθε επιλεγμένης παράστασης θα γίνεται με δημιουργικό τρόπο μέσα από το βλέμμα των εφήβων, στο free press που θα διανέμεται ως ένθετο στον Τύπο.

Απευθύνεται σε εφήβους 12-16 ετών

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου και τη photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη.

«Zoom στο παρασκήνιο»
Εργαστήριο φωτογραφίας για εφήβους
Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 17:30-20:30
Α΄ Κύκλος: Χορός
Τις Δευτέρες 1, 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου 2012
Β΄ Κύκλος: Μουσική
Τις Παρασκευές 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2012
Γ΄ Κύκλος: Θέατρο
Τις Τρίτες 11 & 18 Δεκεμβρίου 2012 και 8, 15 & 22 Ιανουαρίου 2013

Zoom στο παρασκήνιο

Κρατήσεις
Email: [email protected]