Η έκθεση «Winter Garden: Ιαπωνική micropop» που παρουσιάζεται από τον επόμενο μήνα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη,  επιχειρεί να διερευνήσει τις δυναμικές τάσεις που διαπνέουν 35 έργα -σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο- 14 Ιαπώνων καλλιτεχνών γεννημένων ανάμεσα στη δεκαετία του 1960 και τις αρχές του 1980, οι οποίοι αναδείχθηκαν, κυρίως, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις μέρες μας.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις ξεχωριστές τους οπτικές για τον κόσμο, μέσα από τα εκτιθέμενα έργα τους, που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο στιλ micropop, προσδίδοντας σε ξεπερασμένες ή κοινότοπες απόψεις νέες λειτουργίες ή νοήματα.

Στόχος της έκθεσης είναι οι επισκέπτες αφενός να μυηθούν στις ιδέες και τις αντιλήψεις των Ιαπώνων καλλιτεχνών, αφετέρου να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το αυξανόμενα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, σε μια εποχή που οι κοινές αξίες είναι δύσκολο να καθοριστούν.

Παρουσιάζονται έργα των ακόλουθων καλλιτεχνών: Ryoko Aoki, Tam Ochiai, Lyota Yagi, Koki Tanaka, Hiroshi Sugito, Taro Izumi, Mahomi Kunikata, Aya Takano, Makiko Kudo, Chim Pom, Masanori Handa, Hiroe Saeki, Masaya Chiba, Keisuke Yamamoto.

Επιμέλεια έκθεσης: Midori Matsui

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης των εικαστικών τεχνών του Ιαπωνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.