Μία μεγάλη ερμηνεύτρια και έξοχη πιανίστρια της jazz. Μία λαμπερή και εκλεκτική καλλιτέχνις. Η Diane Schuur έρχεται στην Αθήνα για να μας προσφέρει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αισθαντικές ερμηνείες πάνω σε jazz standarts.

H Diane Schuur, έχει συμπληρώσει ήδη τρεις δεκαετίες στη δισκογραφία εμπλουτίζοντας το παλμαρέ της με live εμφανίσεις στις πιο φημισμένες μουσικές σκηνές του κόσμου, αλλά και παγκόσμιες περιοδείες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Quincy Jones, Stan Getz, B.B.King(με τον οποίο και κυκλοφόρησε το 1994 το άλμπουμ Heart to Heart), Dizzy Gillespie, Maynard Ferguson, Ray Charles και Stevie Wonder.

Με επιρροές από την Dinah Washington αλλά και άλλους θρυλικούς ερμηνευτές της jazz του ʼ40 και του ʼ50, η Schuur κατάφερε να χτίσει μια λαμπρή τζαζ καριέρα, πειραματιζόμενη όμως ταυτόχρονα και με την pop του ʼ50 και του ʼ60. Εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές για το έργο της δέχτηκε και σκληρή κριτική για αυτό ακριβώς το γεγονός. Ότι, δηλαδή, ως καλλιτέχνης επηρεάστηκε όχι μόνο από την jazz όσο και από την pop.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια γυναίκα με δυνατό χαρακτήρα, θετική στάση απέναντι στη ζωή, υψηλό φρόνημα και πηγαίο ταλέντο. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα live της και που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Info

Τοποθεσία: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Ημερομηνία: Στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2011.

Ώρα προσέλευσης:21.30. Ώρα έναρξης:22.30

Πληροφορίες Τηλ.: 210-3460347

Τιμές εισιτηρίων Τιμές: Α΄ ΖΩΝΗ 40€ / Β’ ΖΩΝΗ 35€ / Γ’ ΖΩΝΗ 25€ , ΌΡΘΙΟΙ 15€. Στις ανωτέρω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό. Η κατανάλωση είναι προαιρετική.

Προπώληση εισιτηρίων www.gazarte.gr
www.i-ticket.gr

Πηγή: culturenow