Με αφορμή το remake της ταινίας «Footlose» αναπόφευκτα μας έρχονται στο μυαλό παλιές κλασσικές ταινίες χορού… Ποιος δεν θυμάται άλλωστε το «Dirty Dancing», το «Saturday Night Fever» ή ακόμη και το πρόσφατο «Black Swan». Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε κάποια στιγμιότυπα από τις καλύτερες ταινίες χορού των τελευταίων είκοσι ετών.

Saturday Night Fever (1977)

Η ταινία «Saturday Night Fever» έφερε τη ντίσκο και γενικότερα την κουλτούρα του χορού στο μουσικό προσκήνιο, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Σχεδόν αμέσως σκαρφάλωσε στην κορυφή του αμερικάνικου box-office και ανέδειξε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Τζον Τραβόλτα.

Dirty Dancing (1987)

Το «Dirty Dancing» ήταν ταινία σταθμός τη δεκαετία του ’80.

H ταινία Flashdance που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1983 σπάζοντας ταμεία, συνοδεύτηκε από υπέροχα Soundtracks. Ένα από αυτά είναι και το «What a feeling».

Billy Elliot (2000)

To «Billy Elliott» μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1980 και αφηγείται την ιστορία ενός 11χρονου αγοριού που θέλει να γίνει χορευτής. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και το 2005 ανέβηκε στο θέατρο με τη μορφή μιούζικαλ.

Chicago (2002)

Το τρίο Catherine Zeta – Jones, Renee Zellweger και Richard Gere ήταν πραγματικά αχτύπητο. Η ταινία «Chicago» κέρδισε έξι βραβεία Όσκαρ και ήταν μάλιστα η πρώτη ταινία μιούζικαλ που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Black Swan (2010)

Η ερμηνεία της Natalie Portman στο θρίλερ «Black Swan» του Αρονόφσκι ήταν αυτή που της χάρισε το όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.