Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00, η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας, έχοντας στο πλευρό τους τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού.

Μαζί με τους δύο αυτούς κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές θα βρίσκονται οι μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης, Γιώργος Μάτσικας και Κωνσταντίνος Γεδίκης.

Έχοντας ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές τους συναυλίες ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, η Μαρία Φαραντούρη, που ξεκίνησε να τραγουδά από το 1963, και ο Γιώργος Νταλάρας, που συμπληρώνει μισό αιώνα μουσικής δράσης, καταλήγουν στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, όπου θα ερμηνεύσουν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και επιλεγμένες μπαλάντες με μεσογειακό χρώμα, κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μία συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, για την υποστήριξη των προσφύγων και των αστέγων.