Μέχρι τώρα θα το έχουν καταλάβει όλοι: τα κανάλια Novacinema αγαπάνε τον κινηματογράφο και έχουν βαλθεί να φέρουν όλες τις μεγάλες πρεμιέρες στη μικρή μας οθόνη.

Κι έτσι ο τελευταίος μήνας του χρόνου δεν θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη, καθώς πλάι στο εορταστικό κλίμα των ημερών τα βράδια μας αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο φαντασμαγορικά με μια σειρά από πρώτες προβολές που όλοι λαχταράμε να δούμε.

Πάντα πιστά στην κινηματογραφική παράδοση που έχουν δημιουργήσει με τις λαμπερές πρεμιέρες, τα κανάλια Novacinema προβάλλουν πρώτα και αποκλειστικά τις πιο δημοφιλείς και πρόσφατες ταινίες έναν χρόνο πριν από την προβολή τους σε οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό κανάλι.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, μας δίνουν τη δυνατότητα με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας video club, γράφοντας τις ταινίες που αγαπάμε ώστε να απολαμβάνουμε κατόπιν την κινηματογραφική μαγεία όπου και όποτε θέλουμε!

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema και αυτόν τον Δεκέμβριο για να απολαύσετε πρώτοι και καλύτεροι την κινηματογραφική μαγεία που χτυπά το τηλεοπτικό γυαλί…

Ο Αγγελιοφόρος Πρέπει να Πεθάνει: Πρεμιέρα στις 8/12

fsdfsdjjfdfllkfjkje1

Ως ατμοσφαιρικό πολιτικό θρίλερ, ο «Αγγελιοφόρος πρέπει να πεθάνει» του 2014 παρακολουθεί τον δημοσιογράφο μιας τοπικής εφημερίδας της Καλιφόρνια ο οποίος βρίσκει στοιχεία για τη σχέση της CIA με τη διακίνηση ναρκωτικών και τον εξοπλισμό των ανταρτών Κόντρας της Νικαράγουα. Τα ρεπορτάζ του κάνουν πάταγο, τον μετατρέπουν ωστόσο σε στόχο τόσο των μυστικών υπηρεσιών όσο και του ανταγωνιστικού Τύπου. Βασισμένο σε αληθινά πρόσωπα και πράγματα, το περιπετειώδες και ανατρεπτικό θρίλερ ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του κινηματογραφικού 2014.

Η περιπέτεια του δημοσιογράφου που ρισκάρει τα πάντα για να αποκαλύψει μια σημαντική αλήθεια έχει κάτι το εγγενές κινηματογραφικό, την ίδια ώρα που όσα εκτυλίσσονται στην οθόνη μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από το μυαλό φαντασιόπληκτου σεναριογράφου, μόνο που είναι ολότελα αληθινά. Ένταση, αγωνία και δυνατές ερμηνείες είναι τα υλικά με τα οποία πλάθεται το «Kill the Messenger», υλικά με τα οποία φτιάχνεται το καλό σινεμά δηλαδή….

Selma: Πρεμιέρα στις 12/12

fsdfsdjjfdfllkfjkje2

Ο κήρυκας των δικαιωμάτων των Αφρο-Αμερικανών, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, οργάνωσε το 1965 μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στη Σέλμα της Αλαμπάμα, κορυφώνοντας την εκστρατεία του για το δικαίωμα ψήφου της μαύρης κοινότητας. Η διαμαρτυρία καταστέλλεται βίαια και ο Κινγκ επιχειρεί να την επαναλάβει με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία των γεγονότων της «Selma» (2014), που μετατρέπεται σε ένα δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο και ουμανιστικό χρονικό με πανανθρώπινα μηνύματα.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της μαύρης ιστορίας της Αμερικής μεταμορφώνεται λοιπόν σε ένα στιβαρό και καλοδουλεμένο σεναριακά δράμα, γεννώντας στην πορεία μια ταινία-μύθο. Τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και η βίαιη καταστολή μιας ειρηνικής πορείας αναγκάζουν τον θεατή να βγει από τη συνήθη αταραξία του και να πάρει ενεργό θέση στο δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά του. Το «Selma» είναι ένα φιλμ επιθετικό και μελαγχολικό ταυτόχρονα, καθώς δεν μένει στην ντοκιμενταρίστικη προσέγγιση των πραγματικών γεγονότων που αφηγείται, αλλά κραυγάζει για ελευθερία και ισότητα με τρόπο που θα δικαίωνε τους αγώνες του ατρόμητου και εμβληματικού δρ Κινγκ…

Γυναίκα Από Χρυσό : Πρεμιέρα στις 15/12

fsdfsdjjfdfllkfjkje3

Εξήντα χρόνια μετά τη φυγή της από τη ναζιστική Βιέννη για τις ΗΠΑ, η Έλεν Μίρεν επιχειρεί να ανακτήσει τα κλεμμένα οικογενειακά κειμήλια συναντώντας ανυπέρβλητα εμπόδια. Στον δρόμο της παρουσιάζεται ένας πρωτόβγαλτος αλλά παθιασμένος δικηγόρος που την ωθεί να μηνύσει το αυστριακό κράτος. Η μεγάλη κυρία του βρετανικού σινεμά δίνει κινηματογραφική υπόσταση στο βιογραφικό αυτό δικαστικό δράμα, αλλά και άλλο ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Περιπετειώδες και αγωνιώδες, το «Γυναίκα Από Χρυσό» (2015) είναι μια συναρπαστική αληθινή ιστορία που παρέχει μια βάση εξιστόρησης που θα απογειώσει η Έλεν Μίρεν, θέτοντας μια σειρά από μηνύματα και προβληματικές, όπως ο πόλεμος και ο αντισημιτισμός, αλλά και η αξία της δικαιοσύνης και η ανισότητα των μαχών που δίνουμε κάποιες φορές. Δραματική και γλυκόπικρη, η καλογυαλισμένη «Γυναίκα Από Χρυσό» είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα ιστορικό δικαστικό δράμα, κάτι που φαίνεται ήδη από τις πρώτες στιγμές.

Chappie: Πρεμιέρα στις 22/12

fsdfsdjjfdfllkfjkje4

Στο βουτηγμένο στην παρανομία Γιοχάνεσμπουργκ του 2016, μια ειδική ομάδα ανδροειδών έχει αναλάβει τη διαφύλαξη της τάξης. Ο κατασκευαστής τους θέλει όμως να πάει ένα βήμα παραπάνω δημιουργώντας ένα ρομπότ με ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη και για να πετύχει τον σκοπό του, θα κλέψει ένα ρομπότ από την εταιρία που δουλεύει για να «τρέξει» πάνω του το εξελιγμένο λογισμικό του. Αυτή είναι σχηματικά η ιστορία της sci-fi περιπέτειας του Νιλ Μπλόμκαμπ, που ξεδιπλώνει στην οθόνη με τη γνώριμη δεξιοτεχνία του αλληγορικά σχήματα και κινηματογραφικά κλεισίματα του ματιού, πλάι στα μεγάλα θέματα που τίθενται αμείλικτα από το φιλμ.

Εφέ και σασπένς μπολιάζονται με αιχμηρά κοινωνικο-πολιτικά σχόλια στη νέα ταινία του «προφήτη» της επιστημονικής φαντασίας, όπως αποκάλεσαν τον νοτιοαφρικανό σκηνοθέτη οι κριτικοί ήδη από την πρώτη του δουλειά. Ρεαλισμός, κινηματογραφική πρωτοτυπία και κρυμμένα μηνύματα για τον συντηρητισμό του 21ου αιώνα σε μια ταινία δράσης ενός από τους πιο συναρπαστικούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Η sci-fi δράση επαναφέρει στην οθόνη τη συζήτηση για τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε ο κόσμος μας να γίνει ένα καλύτερο μέρος…

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία: Πρεμιέρα στις 27/12​

fsdfsdjjfdfllkfjkje5

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τον κόσμο των κατασκόπων και τις εγκεφαλικές ιστορίες τους, καθώς το «Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» (2014) μπολιάζει τη δράση, το βρετανικό φλεγματικό χιούμορ και την αθάνατη τζεϊμσμποντική περιπέτεια σε ένα ιδανικό μείγμα παρωδίας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Προσπαθώντας να διαλευκάνει άλλη μια παγκόσμια συνωμοσία, ένας βετεράνος βρετανός κατάσκοπος παίρνει υπό την προστασία του έναν ατίθασο νεαρό και προσπαθεί να τον στρατολογήσει στην άκρως μυστική υπηρεσία του.

Η παρωδία αποδίδει τα οφειλόμενα στους προκατόχους της και λειτουργεί σαν ένας διασκεδαστικότατος φόρος τιμής σε ένα λατρεμένο κινηματογραφικό είδος, με τις αναφορές στις ταινίες του Μποντ αλλά και τις άλλες πετυχημένες μεταφορές της να την κάνουν απολαυστική και σινεφιλική ταυτοχρόνως. Γελάστε απενοχοποιημένα με μια ταινία δράσης που όχι μόνο δεν φοβάται να φλερτάρει με τα άκρα, αλλά τα απολαμβάνει κυριολεκτικά μέχρι το μεδούλι τους. Αν έχετε ξεχάσει πόσο διασκεδαστικό μπορεί να γίνει το να κάθεσαι σε έναν καναπέ και να βλέπεις τηλεόραση, το «Kingsman» θα φρεσκάρει τη μνήμη σας…