Είστε έτοιμοι αυτά τα Χριστούγεννα να ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία στον Πύργο Βασιλίσσης; Η κεντρική αίθουσα των θυρεών του και μέρη του κήπου θα φωτιστούν, ο ιστορικός γοτθικός πολυέλαιος θα ανάψει και πάλι (από την εποχή της Αμαλίας) με 32 ηλεκτρικά κεριά, ενώ ηλεκτρικά κεριά θα φωτίσουν το εσωτερικό του Πύργου. Το τεσσάρων μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα δώσουν τον τόνο και την μαγεία της γιορτής.

Αυτό είναι το σκηνικό, μέσα στο οποίο ο Βασίλης Κουτσαβλής θα υποδεχτεί το κοινό με μια παρουσίαση για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο ενώ θα ακολουθήσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο δεύτερο μέρος με αριστουργηματικά τραγούδια των Χριστουγέννων, σπουδαίων συνθετών από την μπαρόκ, τη ρομαντική, τη σύγχρονη εποχή και τον κινηματογράφο, όπως των Vladimir Vlavilov, Howard Blake, Deborah Hanson – Conant, Georg Frideric Händel, Benjamin Britten, Sergei Vasilyevich Rachmaninoff, Irving Berlin. καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει και φέτος για δεύτερη φορά στην ιστορία του Πύργου, ο καταξιωμένος κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης με την Αθανασία Μάνου και τον αιθέριο ήχο της άρπας της, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σπάνιας μουσικής αίσθησης.

Η βραδιά θα κλείσει στο κατάστημα του Πύργου όπου θα προσφερθεί το κέρασμα με τα κρασιά του Πύργου και τα συνοδευτικά τους. Ο Πύργος Βασιλίσσης είναι νεότερο μνημείο της χώρας μας και για λόγους προστασίας του μνημείου δεν γίνεται κέρασμα εντός του Πύργου. Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου μιάμιση ώρα και οι θεατές θα έχουν καθίσματα. Στον δεύτερο όροφο του Πύργου θα εισέρθει το κοινό χωρίς παπούτσια.

Πληροφορίες

1 – 30 Δεκεμβρίου 2023 (για 18 βραδιές)

Ώρα έναρξης: 19.30

Συνολική διάρκεια εκδήλωσης: 2 ώρες

Κόστος εισιτηρίου: 36 ευρώ/άτομο, παιδιά 12 έως 17 ετών: 15 ευρώ/παιδί

Οι συμμετοχές προπληρώνονται.

Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: pyrgosvasilissis.gr

Πύργος Βασιλίσσης: Λεωφ. Δημοκρατίας 67, 13122, Ίλιον

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 2313 607