Από την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, το κάλεσμα του Καραγκιόζη, τραγούδι, πόνος, όνειρο θα μοιράζονται οι θεατές της παράστασης «Ο Γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου», στο θέατρο Badminton, που θα πλημμυρίσει από χρώματα, παράδοση, ελληνικότητα, τέχνη, μουσική, λαϊκότητα, κέφι, ζωντάνια, χιούμορ, ζεστασιά, γέλια αλλά και έντονη συγκίνηση.

Για να λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό και να είστε ένας από τους νικητές που θα κερδίσουν 1 διπλή πρόσκληση, αρκεί να κάνετε share στο facebook τη συγκεκριμένη σελίδα, (απαραίτητη προϋπόθεση, από το κουμπί που βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία στα αριστερά) και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν κάνει like στη σελίδα του newsbeast.gr στο facebook (http://www.facebook.com/newsbeast.gr).

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Τι κοινό έχει ο Καραγκιόζης και το όνομα του Τσε μαζί με το σύνθημά του hasta la victoria siempre (αγώνας μέχρι το τέλος) που περίτρανα δεσπόζει στη σκεπή της παράγκας του; Είναι ήρωες στο ίδιο έργο, κόντρα στην αναδουλειά, στην κοινωνική αδικία και την καταπίεση. Εκφραστές ενός λαού, μιας κοινωνικής συνείδησης, ενός πνεύματος. Εμψυχωτές και εκσυγχρονιστές του κόσμου τους.

Την παράσταση κλέβουν τα εξαιρετικά σκηνικά, οι ασυναγώνιστες ερμηνείες και η απαράμιλλη μουσική. Το κοινό γελάει με την ψυχή του τόσο με τα μπερδέματα της ιστορίας όσο και με τη σάτιρα της επικαιρότητας, κυρίως όμως ενθουσιάζεται με την επικοινωνία και τη διάδραση με τους ηθοποιούς, που κορυφώνεται στο τέλος της παράστασης, όταν ηθοποιοί και κοινό γίνονται ένα στους ρυθμούς της μουσικής του Σαββόπουλου, που χρόνια τώρα τραγουδά τον Καραγκιόζη, συνοψίζοντας στον στίχο «κείνο που με τρώει κείνο που με σώζει είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη» την πεμπτουσία της γνήσιας ελληνικής ψυχής.

Στο ρόλο του Καραγκιόζη, ο Τάκης Βαμβακίδης, ταγμένος στο ρόλο αυτό για 18 συναπτά έτη. Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου είναι ο Μπαρμπα-Γιώργος, ενώ ο Γιάννης Ζουμπαντής ενσαρκώνει το Κολλητήρι και τον Μορφονιό. Το καστ πλαισιώνεται από ένα πλήθος ακόμα παλαιότερων και νεότερων ταλαντούχων ηθοποιών.

Το έργο «Σκιών Καμώματα» «Ο Γάμος του Μπαρμπα-Γιώργου» σε αυθεντική σκηνοθεσία του Ευγένιου Σπαθάρη, επιμελήθηκαν σκηνοθετικά ο Γ. Μποσταντζόγλου και ο Τ. Βαμβακίδης, με μουσική το έντυσε ο Γ. Ζουγανέλης, ενώ τα σκηνικά και τα κουστούμια ανήκουν στους Ν. Κασαπάκη και Ε. Γραμματίκα. Φως στην ιστορία μας έριξε ο Γ. Αφουξενίδης.

Δείτε εδώ τους όρους του διαγωνισμού.