Το Tata Nano που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως το πιο φτηνό αυτοκίνητο στον κόσμο και η πιο σοβαρή ινδική προσπάθεια από καταβολής αυτοκίνησης, περνά μια σημαντική κάμψη. Το Νοέμβριο πουλήθηκαν μόλις 509 μονάδες στην Ινδία τη στιγμή που τον Ιούλιο είχαν διατεθεί σχεδόν 9.000. Αυτό ήταν σημαντικό πλήγμα, έτσι η εταιρεία αποφάσισε να κάνει κάτι.

Αυτό ήταν να ενώσει τις δυνάμεις της με την εταιρεία Titan του ομίλου Tata προκειμένου τους πρώτους μήνες του 2011 να κυκλοφορήσει ένα επιχρυσωμένο Tata Nano Goldplus. Ο διαγωνισμός διήρκεσε ένα μήνα και παραμονή Χριστουγέννων οι Ινδοί έδωσαν στη δημοσιότητα το σχέδιο που επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία.

Το concept του διαγωνισμού αφορά την 5.000στή επέτειο του ινδικού κοσμήματος και το σχέδιο που επικράτησε είναι ένα κατ’ εξοχήν Slumdog Millionaire αυτοκίνητο που για τον δυτικό κόσμο αγγίζει τα όρια του εκτρώματος. Όπως και να έχει πάντως η προσπάθεια είναι αξιέπαινη ιδίως από τη στιγμή που στο Tata Nano Goldplus θα χρησιμοποιηθεί τέτοια ποσότητα χρυσού και πολύτιμων πετραδιών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: High Octane