Στο Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2008 ο οδηγός της Renault, Nelson Piquet Junior, είχε πέσει στον τοίχο ώστε να βοηθήσει τον teammate του Fernando Alonso να πάρει τη νίκη. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερα ατυχήματα στην πίστα και να έχουμε τραυματισμούς οδηγών.

Ο Nelson Piquet πέρυσι είπε πως το ατύχημα ήταν μεθοδευμένο και έτσι ξεκίνησαν οι νομικές διαδικασίες εναντίον της Renault. H γαλλική ομάδα χαρακτήρισε ως ψευδή και αναληθή τα λεγόμενα της οικογένειας Piquet, μετά από ένα χρόνο όμως στο ανώτατο δικαστήριο η Renault παραδέχτηκε ότι αυτά που είπε για την οικογένεια Piquet ήταν εντελώς αναληθή και αβάσιμα.

Θυμίζουμε ότι η γαλλική ομάδα είχε ξεκινήσει ένα «πόλεμο» εναντίον των Piquet, κάνοντας λόγο για προσωπικά ζητήματα της οικογένειας, όπως τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Nelson Piquet Junior.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Piquet δήλωσε «Σήμερα η Renault Formula One Team ζήτησε συγγνώμη από τους δύο πελάτες μου και οδηγούς αγώνων, Nelson και Nelsinho Piquet. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη και όχι το τέλος του μεγάλου ταξιδιού που κάνουν και οι δύο για να διορθώσουν πολλά από τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο έτος. Η Renault F1 συμπεριφέρθηκε κάκιστα και στους δύο όταν αυτοί τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο. Ο Nelsinho είχε κακοποιηθεί τρομερά σε όλη τη σύντομη καριέρα του. Είναι μια προσωπική δικαίωση για τους πελάτες μου, που δεν το έβαλαν κάτω παρά τις επιθέσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν».