Η Opel μετατρέπεται σε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Έως το 2028, ολόκληρη η γκάμα μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Σήμερα, η μάρκα ήδη προσφέρει ένα πλήθος ηλεκτροκίνητων μοντέλων (έντεκα εκδόσεις). Ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία θα ακολουθήσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, με την αναβίωση του Manta. Επιπλέον, και οι διάδοχοι των Crossland και Insignia θα είναι ηλεκτρικά μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Απώτερος στόχος της μάρκας είναι να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα που ικανοποιούν στο έπακρο τις απαιτήσεις των πελατών: αυτονομία από 500 έως και 800 χλμ. με ικανότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 32 χιλιόμετρα το λεπτό.

Οι πελάτες της Opel ήδη έχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της διαθέτουν ήδη μια έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Τα Combo-e, Vivaro-e και Movano-e είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ενώ το Vivaro-e Hydrogen χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Στον τομέα των επιβατικών μοντέλων, τα Corsa-e και Mokka-e βραβεύτηκαν ήδη, ενώ το νέο Grandland και η νέα γενιά Astra διατίθενται ήδη ως plug-in υβριδικά. Το 2023 αναμένεται το ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία, με 5θυρο και Sports Tourer αμάξωμα.

Νίκος Τσάδαρης