Το ηλεκτρικό Opel Corsa-e, έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο στο 2020 FIA E-Rally Regularity Cup (ERRC).

Σχεδιασμένο από την Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) προκειμένου να προωθηθούν οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το ERRC αποκτά κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα. Στο θεσμό λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά αυτοκίνητα παραγωγής συνδυάζοντας μια διαδικασία αγώνων τύπου regularity με χρονομέτρηση στο δέκατο του δευτερολέπτου από την οποία προκύπτει μια κατάταξη με κριτήριο την κατανάλωση ενέργειας στην οποία προσμετράται κάθε Wh.

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020 FIA ERRC, το οποίο αρχικά περιλάμβανε οκτώ αγώνες, προσαρμόστηκε τελικά στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19. Με την αυλαία να ανοίγει τελικά μέσα στο καλοκαίρι, η συντομευμένη φετινή σεζόν αποδείχθηκε η πιο δύσκολη στην ιστορία με την έλευση πέντε διεθνών πρωταθλητών, εθνικών πρωταθλητών από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς και 12 κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένων των VW, Renault, BMW, Mercedes και Tesla.

Το Corsa-e με οδηγό τον Artur Prusak και συνοδηγό τον Thierry Benchetrit πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο του θεσμού με μια επιβλητική νίκη στην Ισλανδία και η μάρκα πήρε τον τίτλο με δύο ακόμα τερματισμούς στο βάθρο στους εναπομείναντες αγώνες σε Πορτογαλία και Ισπανία. Με την χρονομέτρηση να πραγματοποιείται στο δέκατο του δευτερολέπτου για εκατοντάδες χιλιόμετρα, το Corsa-e έσπασε το ρεκόρ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση ενέργειας 12.7 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

FIA E-Rally Regularity Cup 2020 – Τελική κατάταξη

Κατάταξη       Κατασκευαστής       Βαθμολογία

1                      Opel                            78

2                      Volkswagen                70,5

3                      Renault                       45

4                      MG                              36

5                      Peugeot                      24

6                      BMW                           22,5

7                      Hyundai                      18

8                      Kia                              18

9                      Nissan                        15

10                    Mercedes                    3

11                    Tesla                           1,5

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.