Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη, μερικώς αποκαλυπτική, φωτογραφία της νέας SLK, που θα δούμε τον προσεχή Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Με τα φλας της δημοσιότητας της Έκθεσης του Παρισιού να σβήνουν σιγά σιγά, η Mercedes προχωρά στη… σταδιακή αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας SLK δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα μία και μόνο φωτογραφία της, η οποία, όπως είναι αντιληπτό, αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εικόνων που θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον.

Ταυτόχρονα δε, οι ιθύνοντες της Mercedes έδωσαν και επίσημα στοιχεία για μερικά μόνο από τα επιμέρους «χαρακτηριστικά» του θέματος που απεικονίζεται (βλ. οροφή). Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί ανακοίνωσαν επίσημα πως στον προαιρετικό εξοπλισμό της νέας SLK θα διατίθεται η νέα, ηλεκτροχρωμικού -όπως την αποκαλούν- τύπου οροφή, η οποία και θα φέρει την ονομασία «Magic Sky Control».

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα τζάμι-κρύσταλλο, το οποίο έχει την ιδιότητα, ανάλογα με τις επιταγές και τη διάθεση των επιβατών, να επιτρέπει ή να εμποδίζει μερικώς τη… διέλευση του φωτός στο εσωτερικό, μέσω του απλού πατήματος ενός κουμπιού από τους επιβαίνοντες. Πως γίνεται αυτό;

Όπως η εξηγεί στην επίσημη ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία «…η αρχή λειτουργίας της οροφής Magic Sky Control βασίζεται στην υποβολή της δομής του γυαλιού σε ηλεκτρική τάση, κίνηση που αναγκάζει τα μόρια του να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε το φως να είναι σε θέση να περάσει μέσω του γυαλιού. Χωρίς την υποβολή τάσης, τα μόρια τοποθετούνται με τυχαίο τρόπο.

Αυτό εμποδίζει μερικώς το φως, και το γυαλί μένει σκούρο». Όπως συνεχίζει η Mercedes στην ίδια ανακοίνωσή της «ακόμα και στην πρώτη περίπτωση, όπου το γυαλί επιτρέπει την είσοδο του φωτός, η υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου απορροφούνται με τέτοιο τρόπο ώστε η συγκεκριμένα στοιχεία του εσωτερικού, όπως είναι λόγου χάρη το υποβραχιόνιο, να διατηρούνται σε χαμηλότερες, κατά 10 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασίες.

Πηγή: 4troxoi.gr