Φήμες αναφέρουν ότι η McLaren αρνήθηκε να αποκαλύψει επίσημα το «ρεκόρ» που πραγματοποίησε στο Nurburgring η νέα P1, λόγω του ότι ήταν πιθανόν πολύ αργή.

Να θυμίσουμε ότι περίπου 3 μήνες πριν, όταν η McLaren είχε αποκαλύψει ήδη το νέο supercar της, την P1, οι ιθύνοντες δήλωσαν ότι μπορεί να ολοκληρώσει το γύρο της πίστας του Nurburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι στο ετήσιο φεστιβάλ Concorso d Eleganza Villa d Este, η P1 είχε «κακό» ιστορικό μιας και δεν κατάφεραν ποτέ να ανάψουν τον κινητήρα της και το αποτέλεσμα ήταν να το πάνε με… τα χέρια.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της McLaren, ο χρόνος της P1 ήταν χαμηλότερος κι από αυτόν που έχει πραγματοποιήσει η Dodge Viper ACR (7.12.13), η οποία κρατάει και τον τίτλο του ταχύτερου γύρου αυτοκινήτου παραγωγής επίσημα.

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε -ανεπίσημα όμως- ότι σημείωσε το χρόνο των 7.04.00 λεπτών, αλλά δεν αποκαλύπτουν το χρόνο που πραγματικά έκανε το νέο supercar επίσημα.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, οι φήμες οργίασαν και το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι δεν έκανε ποτέ καλύτερο χρόνο από αυτόν που κατέχει η Dodge Viper ACR, αλλά το εντελώς αντίθετο.

Πηγή: autotriti.gr