Πολύς λόγος έγινε φέτος για την… έγνοια που πρέπει να έχουν οι πιλότοι για τη φθορά των ελαστικών τους. Υπήρξαν και κάποιοι, όπως το αφεντικό της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, που υποστήριξαν ότι πλέον η Formula 1 δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα, αλλά τη συντήρηση των ελαστικών.

Ο ισχυρός άνδρας του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλεστοουν, δεν συμφωνεί και θεωρεί πως το μέλημα αυτό αποτελεί απλώς μία ακόμη πρόκληση για τους πιλότους.

«Το πιο εύκολο για την Pirelli, τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών του πρωταθλήματος, θα ήταν να παράγει ελαστικά που θα τα έβαζαν οι ομάδες στον πρώτο αγώνα της σεζόν και θα τα έβγαζαν στον τελευταίο. Εγώ ζήτησα από την Pirelli να φτιάξει ελαστικά που δεν θα βγάζουν το 50% ενός αγώνα και το έκαναν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «όταν έτρεχε ο Νίκι Λάουντα η μεγαλύτερη έγνοια των πιλότων ήταν να προσέχουν το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα τους, όχι τα ελαστικά. Αυτό το ξεπεράσαμε και οι πιλότοι δεν έπρεπε να σκέφτονται τίποτα. Τώρα πρέπει να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει και να σκεφτούν πώς θα κερδίσουν αγώνες».

Πηγή: sport-fm.gr