Τα πράγματα στις κατατακτήριες δοκιμές έδειξαν ότι η δυνατή εικόνα των Mercedes στα ελεύθερα δοκιμαστικά δεν ήταν… πλασματική και το 1-2 ήρθε απλώς για να πιστοποιήσει την απόλυτη κυριαρχία τους.

Πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών, 1-2 από τη Mercedes. Δεύτερη περίοδος, το ίδιο. Τρίτη; Το ίδιο! Τι θα άλλαζε λοιπόν στις κατατακτήριες δοκιμές;

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πήρε μια pole position ακόμη. Μάλιστα, το έκανε με τον δικό του τρόπο, που το κάνει να δείχνει πολύ εύκολο και ο μόνος που κατάφερε να τον φτάσει ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, ο teammate του δηλαδή, που ήρθε στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε, ότι και κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, οι δύο Mercedes είχαν τις δύο κορυφαίες θέσεις, δηλαδή στο Q1, στο Q2 και στο Q3. Οπότε, μέχρι τώρα, κανείς δεν έχει καταφέρει να τους περάσει στη Γαλλία! Βέβαια, ο αγώνας είναι αγώνας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει εκεί και τελικά, αυτός είναι που μετράει.

Σε ο,τι αφορά τους… πιο πίσω, ο Λεκλέρ μπόρεσε να φτάσει έως και την τρίτη θέση, για να ξεκινήσει τον αγώνα του έχοντας «από κοντά» τις Mercedes, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε να ξεπέρασε τελικά τα προβλήματα που είχε με την πρόσφυση του μονοθεσίου του και ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη και την έκτη θέση, οι δύο McLaren με  Νόρις και Σάινθ αντίστοιχα, που δείχνουν ότι έχουν πολύ καλές προδιαγραφές τώρα τελευταία και μπαίνουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ενώ αν αναρωτιέστε που βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ, θα βρείτε την απάντηση στην έβδομη θέση.

Ο Γερμανός δεν κατάφερε πολλά πράγματα σήμερα. Από το Q1 κιόλας, δεν είχε δυνατή εικόνα και αυτό συνεχίστηκε τόσο στο Q2, όσο και στο Q3. Οι χρόνοι του ήταν σταθερά αρκετά κάτω από την κορυφή, αλλά και από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ. Ρικιάρντο, Γκασλί και Τζιοβινάτσι συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα εκκίνησης.

Πηγή: gazzetta.gr