Η Nissan εγκαινίασε πρόσφατα το ολοκαίνουριο στούντιο σχεδιασμού της στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το νέο στούντιο θα αποτελέσει ένα δημιουργικό εργαστήριο για το σχεδιασμό μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Με μότο το «Disruption through Fusion», η αποστολή του είναι να συγχωνεύσει και να… μεταφράσει τις λατινοαμερικανικές και ιαπωνικές κουλτούρες, καθώς αναπτύσσει νέα έργα της  μάρκας που στοχεύουν τόσο στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

Για να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων στην εργασία, το στούντιο υιοθετεί ένα ανοιχτό σχήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σαλονιού και μια ζώνης C (creative zone), όπου όλη η ομάδα συνεργάζεται. Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές (επικεφαλής σχεδιαστής ο John Sahs) του στούντιο, όπως οι σκάλες και η τράπεζα συνεδριάσεων. Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει επίσης αναπτυχθεί προσεκτικά για να εμπνεύσει, διαθέτοντας  έναν ιαπωνικό κήπο Zen και ένα engawa, μια λωρίδα δαπέδου που μοιάζει με μια βεράντα, προκειμένου να συνδέσει τον χώρο με την φύση.

Το νέο στούντιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης της Nissan Latin America και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας. Παράλληλα, θα συνεργαστεί με τα σχεδιαστικά στούντιο της Nissan που βρίσκονται στην Ιαπωνία, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και το Σαν Ντιέγκο.

Νίκος Τσάδαρης