Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και από τις 10:00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας δήμου Αθηναίων συμμετέχει στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης 2010», με σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα – Ζούμε καλύτερα».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει προσομοιωτές οδήγησης και ανατροπής αυτοκινήτου για τους νέους, καθώς και πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην κυκλοφοριακή αγωγή μέσα από ειδικά παιχνίδια, με τους κατάλληλους εκπαιδευτές για τα παιδιά και με πολλές εκπλήξεις, δώρα, ξυλοπόδαρους, μουσική, κ.α.

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων με την ευγενική χορηγία της AEGEAN POWER θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό, για πρώτη φορά, να δει και να δοκιμάσει από κοντά ηλεκτρικά ποδήλατα προηγμένης τεχνολογίας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Quality & Safety Ltd., το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), καθώς και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας – Δ.Ε.Π., του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού, της Δ/νσης Καθαριότητας και με χορηγό επικοινωνίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84.