Μια πόλη, δύο αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ένας κοινός στόχος. Το μουσείο της Mercedes-Benz γιορτάζει τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του το νέο μουσείο της Porsche, τοποθετώντας μια 550 Spyder δίπλα στα διάσημα «ασημένια βέλη» της. Όσο παράξενο κι αν δείχνει, αποτελεί μια win-to-win συνεργασία.

«Οι καλοί φίλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Το μουσείο της Mercedes-Benz σου εύχεται, αγαπητό μουσείο της Porsche, τα καλύτερα για τα δέκατα γενέθλιά σου», αναφέρει το χαρακτηριστικό μπάνερ που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό η Mercedes-Benz.

Και τα δύο μουσεία βρίσκονται στη Στουτγκάρδη και αποτελούν από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει, είναι και η έκπτωση που προσφέρουν από το 2016 στα εισιτήριά τους. Για παράδειγμα, ο επισκέπτης του μουσείου της Mercedes-Benz θα έχει έκπτωση 25% σε περίπτωση που αποφασίσει να επισκεφθεί και το μουσείο της Porsche και το αντίστροφο.

«Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στο μουσείο της Porsche και ελπίζουμε ότι η μουσειακή συμμαχία μας θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο πετυχημένη όπως σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Classic, Christian Boucke για να προσθέσει:

«Με το μουσείο της Porsche και το μουσείο της Mercees-Benz η Στουτγκάρδη διαθέτει τουλάχιστον δύο διεθνώς αναγνωρισμένα μουσεία αυτοκινήτου. Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί επισκέπτες από όλον τον κόσμο έρχονται στην πόλη μας είναι για να επισκεφθούν αυτά τα δύο ιδρύματα».

Στο πλαίσιο των εορτασμών λοιπόν, από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 10 Φεβρουαρίου οι υπάλληλοι της Porsche θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν το μουσείο της Mercedes-Benz επιδεικνύοντας την ταυτότητα προσωπικού.

Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο εταιρείες ξεκινούν έναν αιώνα πριν, όταν ο Ferdinand Porsche, πριν ακόμα ιδρύσει την εταιρεία του, εργαζόταν στην Αυστριακή Daimler (DMG). Το 1926 μάλιστα διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρείας, ενώ συνέβαλε στην εξέλιξη αρκετών μοντέλων της Mercedes συμπεριλαμβανομένων της αγωνιστικής Mercedes Targa-Florio του 1924 και της Type SS compressor του 1928.