Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι καθόλου απίθανο η αντικαταστάτης της θρυλικής McLaren F1 να αποτελέσει ένα από τα «αστέρια» της διεθνούς έκθεσης του Παρισιού.

Όπως φαίνεται είναι πλέον θέμα χρόνου για την αποκάλυψη του αντικαταστάτη της θρυλικής McLaren F1. Συνεχώς πληθαίνουν οι φήμες ότι θα βρίσκεται στην προσεχή έκθεση του Παρισιού, αν και η παρθενική της εμφάνιση θα γίνει πιθανότατα σε περιορισμένο κοινό στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Ο συγκεκριμένος θεσμός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, μαζεύοντας γύρω στα 200 συλλεκτικά και ξεχωριστά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες του πλανήτη.

Αυτά δεν διαγωνίζονται σε ταχύτητα αλλά σε τελειότητα – στην εμφάνιση, στο τεχνολογικό υπόβαθρο και την ιστορία τους.

Αναφορικά με τη νέα McLaren, πληροφορίες τη θέλουν να αγγίζει σε ισχύ τους 1.000 ίππους, αποτελώντας μοντέλο αναφοράς για την κατηγορία των supercars.

Από αυτούς, οι 800 ίπποι θα προέρχονται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3,8 λίτρων και οι υπόλοιποι 200 από το KERS, ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας.

Με όλη αυτή την ισχύ, η επιτάχυνση του αυτοκινήτου από στάση στα 100 χλμ./ώρα υπολογίζεται ότι δεν θα απαιτεί περισσότερα από 2,5 δευτερόλεπτα!

Πηγή: autotriti.gr