Την πρώτη παρουσίαση του Verso-S, ενός μικρού πολυμορφικού μοντέλου στην κατηγορία του Opel Meriva, αναμένεται να παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρεία στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που δημιούργησε η απουσία του Yaris Verso.

Σύμφωνα με τις –ομολογουμένως- λιγοστές μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το νέο MPV των Ιαπώνων θα ξεχωρίζει τόσο για τον ευρωπαϊκό του σχεδιασμό, όσο κυρίως για τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις. Και αυτό, καθώς το συνολικό του μήκος θα είναι από τα μικρότερα της κατηγορίας (σ.σ.: δεν θα ξεπερνά το άτυπο φράγμα των 4 μόλις μέτρων), χωρίς όμως να υστερεί σε χωροταξικές ικανότητες στο εσωτερικό. Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, ξεχωρίζουν το νέο για τα δεδομένο της γηραιάς ηπείρου δάπεδο, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στο Toyota Ractics, το οποίο με τη σειρά του δεν αποτελεί παρά την ιαπωνική «παραλλαγή» του γνωστού μας Yaris. Από εκεί και πέρα, κατά πάσα πιθανότητα, κάτω από το καπό θα φιλοξενούνται οι γνωστοί ατμοσφαιρικοί κινητήρες των 1,33 και 1,6 λίτρων της ιαπωνικής εταιρείας, που ως γνωστόν υιοθετούν την τελευταία λέξη της «καθαρής» τεχνολογίας της Toyota.

Οι πωλήσεις του νέου MPV της Toyota στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης εκτιμώνται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου «στοχοποιώντας» γνωστά αλλά και καθιερωμένα μοντέλα του είδους, όπως είναι τα Opel Meriva, Citroen C3 Picasso, Renault Modus, Honda Jazz και Kia Venga.

Πηγή: 4troxoi.gr