Θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα του Nissan Juke, η Renault ετοιμάζει τη δική της πρόταση εξελίσσοντας ήδη ένα μικρό crossover μοντέλου που θα βασίζεται στο άκρως επιτυχημένο ιάπωνα αδελφό του.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην κατηγορία των… supermini crossover ολοένα και εντείνεται, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν τα δόντια τους δηλώνοντας καθ’ όλα έτοιμοι να μπουν δυναμικά στην εν λόγω αρένα.

Έτσι, μετά τις επίσημες διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων της επίσης γαλλικής Peugeot ότι το νέο 208 σύντομα θα αποκτήσει μια crossover παραλλαγή (λέγε με 2008), αλλά και την είδηση ότι η γερμανική Mercedes έχει προγραμματίσει να βγάλει στην παραγωγή μια αντίστοιχη έκδοση που θα βασίζεται στη νέα A-Class, σειρά έχει η Renault, η οποία, εκμεταλλευόμενη τους επιχειρηματικούς και όχι μόνο δεσμούς της με την ιαπωνική Nissan ετοιμάζει τη δική της αντί-πρόταση.

Το νέο αυτό μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του πρωτοτύπου Capture που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης το 2011, θα χρησιμοποιεί, όπως όλα δείχνουν, το δάπεδο του Juke. Και όχι μόνο, αφού από αυτό θα δανείζεται και τους κινητήρες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 1.600άρης των 190 ίππων, καθώς και ο κορυφαίος στο είδος του ντίζελ 1,5 των 110 ίππων.

Μάλιστα, στις διαθέσιμες επιλογές του αγοραστή θα ανήκουν τόσο το σύστημα τετρακίνησης, όσο και το εξελιγμένο CVT κιβώτιο της ιαπωνικής εταιρείας που θα πλαισιώνει τα γνωστά χειροκίνητα κιβώτια των 5 και 6 σχέσεων της Renault.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με την κίνηση αυτή η γαλλική εταιρεία θα αποκτήσει έναν αξιόλογο και απόλυτα δοκιμασμένο «παίχτη» στο τερέν τον crossover μοντέλων, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, όπου το Koleos δεν έχει καταφέρει επ’ ουδενί να σημειώσει την επιτυχία που ανέμεναν οι δημιουργοί του.

Αξίζει να προσθέσουμε πως, κατά πάσα πιθανότητα, το νέο… Juke by Renault θα αποτελεί μόλις το ένα από τα τρία νέα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας στη συγκεκριμένη συνομοταξία οχημάτων, καθώς είναι πολύ πιθανό τα χνάρια του τελευταίου να ακολουθήσουν δύο ακόμη που θα «πατούν» στις επόμενες γενιές των Nissan Qashqai και X-Trail.

Πηγή: 4troxoi.gr