Η απόλυτη περιπέτεια σε τροχούς, το ράλι Ντακάρ συνεχίζεται στα μεγάλα υψόμετρα της Βολιβίας, πλησιάζοντας στην πρωτεύουσα Λα Παζ.

Στην γενική κατάταξη των αυτοκινήτων προηγείται ένα Peugeot 3008 DKR Maxi, με οδηγό την «αλεπού της ερήμου» τον πολυνίκη του αγώνα Γάλλο Στεφάν Πετερανσέλ. Ακολουθεί σε απόσταση σχεδόν μισής ώρας ο Ισπανός Πρωταθλητής Ράλι Κάρλος Σάϊνθ με ίδιο αυτοκίνητο, ενώ στην τρίτη θέση και σε απόσταση σχεδόν 45 λεπτών από τον 2ο, βρίσκεται το πρώτο Toyota που οδηγεί ο Ολλανδός Μπερνάρ Τεν Μπρίκε με συνοδηγό τον πολύπειρο Γάλλο Μισέλ Περέν.

Στην 4η θέση ένα ακόμα Toyota με τον Καταριανό Ολυμπιονίκη σκοποβολής Νασέρ Αλ Ατίγια στα πηδάλια, ενώ ένα ακόμα Toyota ακολουθεί στην 5η θέση οδηγούμενο από τον έμπειρο Νοτιοαφρικανό Ζινιέλ Ντε Βιλιέ.

Την 6άδα κλείνει ένας ακόμα οδηγός από τα εμιράτα, ο Καλίντ Αλ Κασίμι, που οδηγεί ένα ακόμα DKR 3008 Maxi και απέχει από τον πρώτο της κατάταξης 1ώρα 46 λεπτά και 48 δεύτερα, απόσταση που θυμίζει χάος, αλλά όχι αδύνατη να καλυφθεί σε έναν αγώνα όπως το Ντακάρ.

Η είδηση όμως είναι ότι, ο 9άκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Σεμπ Λεμπ με τον μόνιμο συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά, κόλλησε στην άμμο και εγκατέλειψε τον αγώνα, αφήνοντας την «αρμάδα» των Peugeot –ουσιαστικά- με τη μισή της δύναμη, καθώς το 4ο 3008 DKR Maxi του Γάλλου Συρίλ Ντεσπρέ είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης 41 ώρες 27 λεπτά και 58 δεύτερα από τον Πετερανσέλ και μόλις 29 ώρες από τον προ τελευταίο…

Βέβαια ο αγώνας δεν είναι ούτε στη μέση ακόμα, καθώς απομένουν 9 σκληρές ειδικές διαδρομές έως τις 20 Ιανουαρίου, όταν και ο τερματισμός στην Κόρντομπα της Αργεντινής.

0b32d a570d c3576 photo 1 dakar photo 2 dakar photo 3 dakar

Νίκος Τσάδαρης