Μπορεί να μοιάζει με φάρσα, και να είναι ως έναν βαθμό, ένας άντρας που μεταμφιέζεται όμως σε κάθισμα οδηγού και οργώνει την πόλη θέλει να κάνει πολλά περισσότερα από το να πείσει απλώς τους συμπολίτες του πως το αμάξι κινείται μόνο του.

Το μυστικό σχέδιο ήταν μια σύλληψη του Ινστιτούτου Μεταφορών της Βιρτζίνια, στο οποίο συνεργάστηκε πρόθυμα και η Ford, κι αυτό για χάρη της επόμενης μέρας της αυτοκίνησης!

54pavhr1

Ο σκοπός ήταν να μετρήσουν και να αξιολογήσουν τις αντιδράσεις των πεζών αλλά και των άλλων οδηγών για το πώς νιώθουν να μοιράζονται τον ίδιο δρόμο με ένα αυτοκινούμενο όχημα.

xxmszw3q

Και καθώς ήταν αυτός ο λόγος, δεν χρειαζόταν φυσικά ένα πραγματικό αυτοκινούμενο, παρά το να πιστέψει ο κόσμος πως το αμάξι δεν είχε οδηγό. Ήθελαν να τραβήξουν τα βλέμματα και το έκαναν και με το παραπάνω.

3rn8dkzt

Η Ford έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερες από 150 ώρες τέτοιων δοκιμών στις εγκαταστάσεις της και ήθελε τώρα ακόμα πιο πραγματικά δεδομένα από τον αληθινό κόσμο…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.