Η Volvo συνεχίζει τη σταδιακή παρουσίαση του XC40, του νέου της μικρού SUV, λίγο πριν την πλήρη αποκάλυψή του στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου, το XC40 σκοπεύει να κάνει τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη λιγότερο αγχωτικές και πολύ περισσότερο απολαυστικές, καθώς ο οδηγός μπορεί πλέον να βασίζεται στις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας οι οποίες έχουν πιστοποιήσει ήδη την αξία τους στις νέες Σειρές 90 και 60.

nelkvnvol3

Tο νέο XC40 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική CMA (Compact Modular Architecture) και περιλαμβάνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, οι οποίες βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA -Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture).

H Volvo προσεγγίζει την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία του χρήστη με βάση μια φιλοσοφία που αποκαλεί Κύκλο της Ζωής: Πρόκειται για μία συνεχή βελτίωση προτύπων και τεχνολογιών, που αντλεί πληροφορίες από τους καταναλωτές και ταυτόχρονα δεδομένα από την πραγματική ζωή.

nelkvnvol4

Το XC40 προσφέρει χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της μάρκας, την τελευταία γενιά του City Safety, τεχνολογία για αποτροπή της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, το Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου (παράλληλα με κάμερα 360μοιρών) για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν σε ένα χώρο στάθμευσης και πολλές άλλες τεχνολογίες, που καθιστούν το XC40 ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα μικρά premium SUV.

nelkvnvol2

Εκτός από το προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, που αποτελούν σημείο εκκίνησης για κάθε νέο μοντέλο της Volvo, το νέο XC40 επωφελείται επίσης από τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που διαθέτουν τα μεγαλύτερα ομόσταυλα μοντέλα.

Τέλος, όπως τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, το XC40 εξοπλίζεται με το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Volvo. Και εδώ κυριαρχεί η (οικεία πλέον) μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής. Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, το interface του Sensus επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και λειτουργιών, με διαισθητικό, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

nelkvnvol5

Νίκος Τσάδαρης