Στα 1,2 εκατομμύρια τα ανασφάλιστα οχήματα

Τι γίνεται με τα λάθη στις διασταυρώσεις


AUTO
10:50
06/06/2017
Στα 1,2 εκατομμύρια τα ανασφάλιστα οχήματα
5
loading

Στα 1.204.000 ανέρχονται τα ανασφάλιστα οχήματα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 για το πρόστιμο των 250 ευρώ και τα λάθη που υπάρχουν στο σύστημα διασταύρωσης.

«Η πρώτη έρευνα του Επικουρικού έδειξε ότι τα ανασφάλιστα είναι 1.204.000» ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών είναι αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί και πιθανόν να βγουν ανασφάλιστα, καθώς και αυτοκίνητα τα οποία είναι πιθανόν ασφαλισμένα αλλά λόγω προβλημάτων που υπήρξαν στη διασταύρωση μπορεί να φανούν στο σύστημα ανασφάλιστα.

Οι περιπτώσεις αυτές του λάθους υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, και τα ανασφάλιστα σε περίπου 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων τα 450.000 είναι Ι.Χ. και άλλα τόσα περίπου δίκυκλα.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην πρώτη περίπτωση οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πάνε στην εφορία για να αποδείξουν ότι έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά διότι μέσω του ασφαλιστή του ή της ασφαλιστικής εταιρίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει την ασφάλιση.

Στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου www.hic.gr οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.

Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο ο πρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε ότι αν κάποιο όχημα ήταν για παράδειγμα ανασφάλιστο για τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 250 ευρώ πρόστιμο για όλο το διάστημα στο οποίο ήταν ανασφάλιστο και όχι 250 ευρώ για κάθε έτος, καθώς και να ασφαλίσει το όχημά του

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Τασος83

  Αφού δεν υπάρχει μια δεν ασφαλίζουν όχι ότι είναι σωστό αλλά είναι η αλήθεια αλλά κ ασφαλιστικές δεν πληρώνουν κ όταν πληρώνουν σου βγάζουν την ψυχη

 2. avatar Araxovas

  Προκειται για φιασκο

 3. avatar Γερολαδάς

  Φίλε \"@γιο\" να γιατί λέει ό,τι λέει αυτός ο κύριος. Σίγουρα τα λέει με ανιδιοτέλεια!!! γιατί εκτός από πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κος αυτός είναι και

  Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Insurance Brokers S.A
  βλ:
  https://asfalistikomarketing.gr/giannis-chatzitheodosiou-i-diisdisi-tou-diadiktiou-ke-i-ameses-polisis-ine-mia-fouska/

 4. avatar γιο

  Καλά αυτός ο Τύπος που βγήκε το πρωϊ στην Τηλεώραση με ύφος 100 καρδιναλίων και έλεγε το κοντό του και το μακρύ του ποιόν εκπροσωπούσε; Τι παπαριές είναι αυτές να λέει στους πολίτες ότι αν από λάθος το αυτοκινητό τους φαίνεται ανασφφάλιστο να τρέχουν στην Εφορία και δεξιά και αριστερά. Όποιος έκανε λάθος κύριοι να κόψει το λαιμό του και να το διορθώσει. Κανείς πολίτης να μην πάει πουθενά.
  Πληρώνουμε φόρους για να πληρώνονται αυτοί οι χαρτογιακάδες και άν κάνουν λάθος να πληρώσουν τον λογαριασμό.

 5. avatar criskalts

  Όχι ρε φού... μου, δλδ μπορεί να το είχα 6 χρόνια ανασφάλιστο χ 250 ευρά το χρόνο = 1500...
  και τη βγάζω καθαρή με 250 ευρά πρόστιμο μόνο;
  Κοροϊδάρα λοιπόν ο εγώ... ο νομοταγής... που δεν φώναξα ποτέ... που δεν κλάφτηκα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει