Η BMW επεκτείνει τη γκάμα της με τη νέα Σειρά 4. Όπως και η μεγαλύτερη Σειρά 6, θα συνοδεύει αποκλειστικά και μόνο κουπέ μοντέλα, με 2 ή 4 πόρτες, αλλά και κάμπριο.

Με μια ματιά

– Νέα Σειρά μεσαίων μοντέλων
– Με δύο κουπέ και ένα κάμπριο
– Βασισμένα πάνω στη νέα Σειρά 3
– Δυναμική σχεδίαση και οδικά χαρακτηριστικά
– Παρουσίαση το 2013

Για πρώτη φορά στην ιστορία της BMW, στη γκάμα των μοντέλων της θα προστεθεί και Σειρά 4. Πρόκειται για τις κουπέ και κάμπριο εκδοχές της μεσαίας Σειρά 3 που αποφασίστηκε να ανεξαρτητοποιηθούν από το σεντάν και στέισον, κατά την αντίστοιχη πρακτική που έχει συμβεί στο ανώτερο κομμάτι με τη BMW Σειρά 6 και τη Σειρά 5 ή ακόμη και στο παρελθόν, με τη θρυλική BMW Σειρά 8.

Γυρνώντας στο σήμερα, η νέα Σειρά 4 θα μας φέρει τρία διαφορετικά αμαξώματα, ένα κουπέ 2 θυρών, ένα κάμπριο και ένα 4θυρο κουπέ. Καθένα εξ αυτών θα βασιστεί πάνω στη νέα BMW Σειρά 3 που λανσάρεται από τη νέα χρονιά και από χρονικής πλευράς, τις πρώτες νέες «4άρες» θα τις δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους από το 2013.

Τριπλή επίθεση!

Η νέα BMW Σειρά 4 θα είναι λοιπόν η σειρά που θα μας φέρει τις επόμενες γενιές των σημερινών BMW Σειρά 3 Coupe και Σειρά 3 Cabrio. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα, τα αυτοκίνητα αυτά θα βασίσουν την ύπαρξή τους πάνω στη Σειρά 3 Sedan, με κάποιες διαφοροποιήσεις όμως, που θα τονίσουν το ξεχωριστό του χαρακτήρα τους.

Όπως λοιπόν μπορεί κανείς να δει στις φωτογραφίες, εκτός της διαφορετικότητας του αμαξώματος από την εμπρός κολόνα και πίσω, οι νέες Σειρά 4 Coupe και Cabrio θα αποκτήσουν έναν ελαφρώς διαφοροποιημένο και πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ώστε να τονιστεί περαιτέρω ο δυναμισμός τους.

Τα φωτιστικά επίσης, θα είναι λίγο διαφορετικά αποκτώντας περισσότερες ακμές στις εξωτερικές τους άκρες. Ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι η νέα Σειρά 4 Cabrio δε θα φέρει μεταλλική οροφή, όπως η τωρινή Σειρά 3 Cabrio, αλλά αντίθετα θα επιστρέψει στην υφασμάτινη οροφή του παρελθόντος, κυρίως για λόγους περιορισμού του συνολικού βάρους της, με τα απώτερα οφέλη (κατανάλωση, ρύποι κ.λπ.) που αυτό επιφέρει.

Επίσης, τα δύο αυτά μοντέλα για πρώτη φορά στην ιστορία θα πλαισιωθούν και από ένα τρίτο, τη νέα 4θυρη Σειρά 4 Coupe. Το μοντέλο αυτό θα απευθυνθεί κυρίως στην αγορά των Η.Π.Α., ενώ αναμένεται να εντυπωσιάζει με την επιβλητική του παρουσία.

Προηγμένοι κινητήρες και δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά

Στο μηχανικό και τεχνικό κομμάτι, τα νέα μοντέλα της Σειράς 4 θα αποκτήσουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με αυτά της νέας BMW Σειρά 3. Στους κινητήρες λοιπόν, μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι οι TwinPower Turbo βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό και χωρητικότητες 1,6, 2,0 και 3,0 λίτρων (από 170 έως 306 ίππους).

Κοινό χαρακτηριστικό των μοτέρ αυτών είναι η υψηλή απόδοση της ροπής τους, με τον 3λιτρο να φτάνει στα 400 Nm, διαθέσιμα μόλις από τις 1.200 σ.α.λ. Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, το πισωκίνητο πάτωμα της Σειράς 3 Sedan, με ανάρτηση διπλών ψαλιδιών μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, θα είναι η βάση όπου θα χτιστούν οι «4άρες».

Είναι πολύ πιθανό πάντως εδώ, να διαφοροποιηθούν ελαφρώς οι ρυθμίσεις, ώστε, ειδικά η 2θυρη Coupe να προσφέρει ακόμη πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα «αδέλφια» της.

Πηγή: autotriti.gr