Τη γνωρίσαμε στην Έκθεση του Παρισιού του 2010, και κυριολεκτικά μας έκλεψε την καρδιά! Πρόκειται για την ελαφρύτερη και ταχύτερη Lamborghini, αλλά και για ένα από τα πιο εντυπωσιακά super cars των ημερών μας.

H Sesto Elemento (ή Έκτο Στοιχείο) παρουσιάστηκε ως Concept όμως τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε την περιορισμένη παραγωγή της μέχρι το 2013. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lamborghini, κο Stephan Winkelmann, «Η άριστη ανατροφοδότηση και οι αμέτρητες αιτήσεις που λάβαμε σχετικά από τους πελάτες μας, μας έπεισαν να ακολουθήσουμε την πρόκληση να κατασκευάσουμε ένα όχημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Είμαστε περήφανοι που αυτό που πριν ένα χρόνο αποτελούσε μια τεχνολογική επίδειξη για τα super sports cars του μέλλοντος, θα αποτελέσει μια πραγματικότητα». Αναφορά σε τιμές από επίσημα χείλη δεν υπήρξε, αλλά τονίστηκε πως η παραγωγή θα περιοριστεί αυστηρά στα 20 αυτοκίνητα.

Δύο λόγια για το αυτοκίνητο
Το εντυπωσιακό concept της Lamborghini έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα (χρησιμοποιείται ακόμη και στις ζάντες!), γεγονός που έχει μειώσει δραματικά το βάρος της ακόμη και σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Έτσι η Lamborghini κατάφερε να φτάσει την Sesto Elemento στο εξωπραγματικό βάρος των μόλις 999 κιλών, σπάζοντας το φράγμα του ενός τόνου, γεγονός που της χαρίζει τη μαγική αναλογία  βάρους/ιπποδύναμης των μόλις 1,75 κιλών/ίππο!

Ο κινητήρας της εντυπωσιακής Sesto Elemento προέρχεται από την έκδοση LP 570-4 Superleggera της Gallardo και πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων με την απόδοση εδώ να αγγίζει τους 570 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και τα 540 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 2,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα 300 με 350 χλμ./ώρα. Η μετάδοση γίνεται με τη βοήθεια του αυτόματου κιβωτίου e.gear έξι σχέσεων, το οποίο διαθέτει και paddles στο τιμόνι, ενώ φυσικά η δύναμη περνά και στους τέσσερις τροχούς.

Πηγή: autotriti.gr