Ο Kimi Raikkonen θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Nascar από τα μέσα της χρονιάς, συμμετέχοντας παράλληλα και στο WRC! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο πρώην Πρωταθλητής της Formula 1 το 2007, θα αγωνιστεί με μία νεοσύστατη ομάδα, την ICE1 Racing Team, αρχικά στο Truck Series και μετά στο εθνικό και Sprint Cup Series. Οι ημερομηνίες που θα κάνει την εμφάνιση του στο θεσμό δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο Raikkonen θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Foster Gillett, ο οποίος θα είναι και συνεργάτης του στην ομάδα, με τον τελευταίο να έχει συνεργαστεί το 2010 με την Richard Petty Motorsport στο Nascar. Η οικογένεια του Foster έχει στην κατοχή της την Montreal Canadiens NHL, ενώ παλιότερα ήταν συνιδιοκτήτες της Liverpool.

«Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να γνωρίσω από κοντά τον κόσμο του Nascar», φέρεται να δήλωσε ο Raikkonen, και συνέχισε: «Το παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτής της μορφής αγώνων, αλλά πραγματικά λατρεύω το πνεύμα των αγώνων στην Αμερική. Και είμαι πολύ χαρούμενος που θα εμπλακώ. Σίγουρα, θα αποτελέσει πρόκληση για μένα, αλλά πιστεύω παράλληλα ότι θα είναι και μία εμπειρία που θα απολαύσω».

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τι αυτοκίνητο θα οδηγεί ο Φινλανδός, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα του στο WRC, το οποίο φέτος περιλαμβάνει οκτώ αγώνες.

Πηγή:4troxoi.gr