H Virgin ανακοίνωσε ότι ο 28χρονος Ιάπωνας Sakon Yamamoto θα αποτελεί τον αναπληρωματικό της οδηγό για τους πρώτους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο Yamamoto, που έκανε πέρσι 7 αγώνες με την HRT και είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με τις Spyker (2007) και Super Aguri (2006), προβλέπεται ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει το μονοθέσιο της Virgin στα Grand Prix Αυστραλίας, Μαλαισίας και Κίνας, εκτός και αν χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον από τους δυο αγωνιζόμενους οδηγούς της ομάδας, Timo Glock και Jerome D’Ambrosio.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Virgin, John Booth, o Yamamoto θα περάσει τα αγωνιστικά σαββατοκύριακα παρατηρώντας τους αγωνιζόμενους οδηγούς και θα παραβρίσκεται στις τεχνικές συζητήσεις, για να είναι ενημερωμένος εάν χρειαστούν οι υπηρεσίες του.

O Yamamoto δήλωσε πως εκτιμάει το γεγονός ότι η Virgin του δίνει αυτή την ευκαιρία και πιστεύει ότι με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να εξελίξει το μονοθέσιό της.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο Sakon Yamamoto θα φέρει στην ομάδα της Virgin 1 εκατομμύριο ευρώ για να γίνει ο αναπληρωματικός οδηγός της.

Πηγή: 4troxoi.gr