H Red Bull ανακοίνωσε ότι ανανέωσε το συμβόλαιο του Sebastian Vettel μέχρι και το 2014, δίνοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να κατευθύνεται προς άλλη ομάδα (τη Ferrari ή την Mercedes).

H ισχύουσα συμφωνία του Sebastian Vettel με την Red Bull έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν, με επιλογή ανανέωσης για το 2012. Εάν ο Γερμανός ολοκλήρωνε τη φετινή σεζόν στις 3 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, το συμβόλαιό του θα ανανεωνόταν αυτομάτως για το 2012.

Ωστόσο, έπειτα από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων, ο Vettel συμφώνησε να υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του μέχρι και το 2014. Η Red Bull υποστηρίζει την καριέρα του 23χρονου οδηγού από το 1998. Εντούτοις, ο Vettel έχει δηλώσει ότι θέλει κάποια στιγμή στη ζωή του να αγωνιστεί με τη Ferrari, ενώ υπήρχαν ισχυρές φήμες ότι και η Mercedes ενδιαφερόταν να τον αποκτήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι απολαβές του Vettel για το 2011 θα ανέλθουν στα 8 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα μπόνους επιδόσεων) και θα αυξηθούν στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για τα επόμενα τρία χρόνια του συμβολαίου του με την Red Bull.

Έχοντας εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Vettel για τα επόμενα χρόνια, η Red Bull ανανέωσε επίσης τα συμβόλαια 50 εκ των σημαντικότερων στελεχών της (συμπεριλαμβανομένου και του τεχνικού επικεφαλής στελέχους, Adrian Newey), για να εγγυηθεί σταθερότητα εντός της ομάδας.

Οι διαπραγματεύσεις με τον έτερο πιλότο της Red Bull, Mark Webber, για την πιθανότητα ανανέωσης του συμβολαίου του, αναμένεται να αρχίσουν αφότου ξεκινήσει η σεζόν.

Πηγή: 4troxoi.gr